agnieszka85 Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 Dzień dobry Panowie. Podpowiedzcie jak widzicie taki temat. Klient kupił ambulans za granicą. Nie rejestrując go w Polsce oddał do firmy, która specjalizuję się w przeróbkach na pomoc drogową. Klient ma wszystkie dokumenty. Oświadczenie firmy, fakturę, ocenę rzeczoznawcy. Zmiany konstrukcyjne i pierwsze badanie?? Czy rejestracja ambulansu w Polsce i dopiero zmiany konstrukcyjne? Z góry serdeczne dzięki Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 to zależy do WK. u mnie można robić zmiany przed rejestracją , zadzwoń do WK. tam gdzie będzie rejestrowany i wszystko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 Nie jest to przypadkiem dalszy ciąg tego http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=15144 a tu inne http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=12500 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=7500 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=13214 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=16681 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=13454 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz S Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 Zmiany konstrukcyjne i pierwsze badanie?? Czy rejestracja ambulansu w Polsce i dopiero zmiany konstrukcyjne? Skoro pojazd już po przeróbce to chyba rejestracja ambulansu odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 No chyba, że ktoś chce poświadczyć nieprawdę to niech rejestruje jako ambulans a potem robi zmiany Znam takich magików, że pomiędzy okresowym poraz pierwszy a badaniem po zmianach mija 10 minuty a WK to łyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 Chyba najbardziej popularna kolejność, to; Okresowe przed pierwszym, rejestracja zmiany konstrukcyjne na PC odebranie stałego DR już ze zmienionym rodzajem pojazdu,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 Nie rejestrując go w Polsce oddał do firmy, która specjalizuję się w przeróbkach na pomoc drogową. Bo prawda jest taka, że pośpiech to jest wskazany tylko: - przy łapaniu pcheł, - przy kochaniu się kiedy ma się sraczkę, - i przy jedzeniu z jednej miski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikita_Bennet Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 Chyba najbardziej popularna kolejność, to;Okresowe przed pierwszym, rejestracja zmiany konstrukcyjne na PC odebranie stałego DR już ze zmienionym rodzajem pojazdu,,, hmm, małe OT. Kupiłem przyczepę z ważnym OBT na prawie 12msc. Firma zrobiła ZK na rolniczą. WK wydał miękki DR i skierowanie na dbt (bo diagnosta chciał skierowanie). Diagnosta zrobił dbt i na moją prośbę nowe OBT na 2 lata. Ja z dokumentami do WK i tam powiedziałem że od razu zrobiłem nowe OBT na 2 lata aby nie tracić miejsc w DR na kolejne pieczątki. Zgadnijcie z jaką datą przyszedł dowód z wytwórni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 Zgadnijcie z jaką datą przyszedł dowód z wytwórni? zapewne chodzi Ci o datę wydanie DR czy o termin NBT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 Zmiany konstrukcyjne i pierwsze badanie?? Czy rejestracja ambulansu w Polsce i dopiero zmiany konstrukcyjne? Zmiany łącznie z badaniem - zgodnie z prawem. To jedynie bezpodstawny wymóg WK, żeby najpierw rejestrować zgodnie z zagranicznymi dokumentami? skierowanie na dbt (bo diagnosta chciał skierowanie). Skierowanie na badanie po zmianach? WK i diagnosta niech lepiej doczytają art. 81 PORD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 Zgadnijcie z jaką datą przyszedł dowód z wytwórni? Dokładnie z taką, jaką zadeklarował WK, mam nadzieję, że dwuletniego OBT nie uwzględnił. Teraz po pieczątkę do diagnosty ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 Dokładnie z taką, jaką zadeklarował WK, mam nadzieję, że dwuletniego OBT nie uwzględnił. A niby dlaczego miał nie uwzględnić? Pewnie ktoś się pomylił w urzędzie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 A niby dlaczego miał nie uwzględnić? Gdyby WK zamówił DR wcześniej, niż klient doniósł OBT ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 dyby WK zamówił DR wcześniej, niż klient doniósł OBT ??? Ale przecież przyniósł OBT łącznie z DBT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMG1 Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 Chyba najbardziej popularna kolejność, to;Okresowe przed pierwszym, rejestracja zmiany konstrukcyjne na PC odebranie stałego DR już ze zmienionym rodzajem pojazdu,,, Inna ewentualność -wrócić za granicę -zrobić zmianę -sprowadzić pojazd do Polski i zrobić okresowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikita_Bennet Napisano 16 Styczeń 2016 Share Napisano 16 Styczeń 2016 skierowanie na dbt (bo diagnosta chciał skierowanie).Skierowanie na badanie po zmianach? WK i diagnosta niech lepiej doczytają art. 81 PORD Długo by tłumaczyć. WK kiedyś nie robiło zk przyczep (te w moim powiecie a inne robiły) no i diagnosta chce mieć spokój z ludźmi którym zrobi badanie po zmianach że nie wrócą z tekstem że WK się czepia. Stare dzieje. dyby WK zamówił DR wcześniej, niż klient doniósł OBT ???Ale przecież przyniósł OBT łącznie z DBT.Dokładnie, wg mnie powinien być wbity nowy termin OBT bo OBT zrobione przed zamówieniem DR (czekali na dbt po zmianach). Jednak pracownik się zamyślił i wpisał termin ze starego OBT. PS: ze 2-3 lata temu przepisali termin z obt robionego przy dbt a nie starego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 16 Styczeń 2016 Share Napisano 16 Styczeń 2016 Jednak pracownik się zamyślił i wpisał termin ze starego OBT A Ty podpisałeś w Karcie informacyjnej, że dane zgodne, widząc stary termin badania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikita_Bennet Napisano 16 Styczeń 2016 Share Napisano 16 Styczeń 2016 jeżeli było to przy składaniu dokumentów przed dbt-zk to TAK bo nie miałem nowego OBT. a Potem doniosłem dbt+obt na dwa lata ale nic nie podpisywałem (tylko podrzuciłem kwity). Dopiero przy odbiorze DR gdy podpisywałem jego odbiór to zauważyłem. Zresztą mina pracownika bezcenna: wie pani co, tutaj jest drobna niezgodność co do daty nowego OBT a pracownik na całą salę że "jest błąd" PS: w CEPiKu gra i to mnie cieszy, a w DR jest przekreślone a to świadczy tylko o WK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 16 Styczeń 2016 Share Napisano 16 Styczeń 2016 WK kiedyś nie robiło zk przyczep To pewnie anglików do dziś nie robią - bo kiedyś się nie robiło... względnie po przekładce, żeby się w przyszłości WK nie doczepił Wybacz szczerość, ale nie słyszałem w życiu WIĘKSZEJ GŁUPOTY Naprawdę Twój WK tak robi? Podaj proszę nazwę tego starostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikita_Bennet Napisano 18 Styczeń 2016 Share Napisano 18 Styczeń 2016 nie robił ale teraz robi. Co do anglików to wiem że jednego rejestrowali i jakoś przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi