kisielsrem Napisano 4 Marzec 2016 Napisano 4 Marzec 2016 Witam mam pytanko jaka jest długośc naczepy w polsce ponieważ ta na naczepa ma długośc 15250 czy mozna taką zarejestrowac w polsce. Cytuj
DARIO64 Napisano 4 Marzec 2016 Napisano 4 Marzec 2016 Tylko z odstępstwem . Max . odległość od sworznia do tyłu 12m + max . odległość od sworznia do przodu 2,04m = 14,04m Cytuj
bartekacprzak Napisano 4 Marzec 2016 Napisano 4 Marzec 2016 Rozporządzenie Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia Dział II Wymiary, masy i naciski osi pojazdu ...5. Odległość między osią sworznia siodłowego urządzenia sprzęgającego a tylnym obrysem naczepy nie może przekraczać 12,00 m. ..... ..9. Odległość między osią sworznia siodłowego urządzenia sprzęgającego a dowolnym punktem przedniej części naczepy nie może przekraczać 2,04 m. Małe dodawanko jak napisał DARIO64 i wszysko jasne Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 4 Marzec 2016 Napisano 4 Marzec 2016 9. Odległość między osią sworznia siodłowego urządzenia sprzęgającego a dowolnym punktem przedniej części naczepy nie może przekraczać 2,04 m. 14. Przepisy ust. 9 stosuje się do pojazdów zarejestrowanych po raz pierwszy po dniu 31 grudnia 1993 r. Cytuj
Psuj Napisano 4 Marzec 2016 Napisano 4 Marzec 2016 Witam mam pytanko jaka jest długośc naczepy w polsce ponieważ ta na naczepa ma długośc 15250 czy mozna taką zarejestrowac w polsce. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi