mietek Napisano 2 Grudzień 2005 Napisano 2 Grudzień 2005 Mam pytanie do kolegów , czy możemy przy pierwszym badaniu z zaranicy zrobić badanie taksówkowe jeżeli tak to jaką kwotę pobieracie . W/g naszego inspektora z wydz. kom. nie ma takiej opcji , a jeżeli już należałoby pobierać dodatkowo kwotę badania okresowego. Cytuj
Psuj Napisano 2 Grudzień 2005 Napisano 2 Grudzień 2005 Osobiście uważam, że nie ma problemu pierwsze zza granicy + dodatkowe na taxi poz 6.2 w cenniku 42pln. Oczywiście kwestia tego czy na auto niezarejestrowane dostanie legalizacje taksometru. Ale jeśli dostanie to nie widzę przeszkód (powiedział ślepy koń po wygraniu biegu z przeszkodami) Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
mietek Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Napisano 2 Grudzień 2005 Moje osobiste zdanie jes podobne ale jak do tego podchodzą wasze wydz. kom. Cytuj
wald Napisano 2 Grudzień 2005 Napisano 2 Grudzień 2005 Właśnie to zależy od podejścia WK. Na dobra spr. wydaje mi się że nie da sie pójść tą drogą . Ale jak będzie aktualna legalizacja taxometru ....to chyba nic nie stoi na przeszkodzie. Cytuj
wiesław Napisano 7 Grudzień 2005 Napisano 7 Grudzień 2005 nie zrobią legalizacji na numerach Niemieckich , albo bez nr , muszą być Polskie np próbne Cytuj
rzakol Napisano 7 Grudzień 2005 Napisano 7 Grudzień 2005 wg mnie sprawa ma się podobnie jak: rejestracja samochodu sprowadzonego a zmiany konstrukcyjne. Najpierw należy zarejestrować samochód w Polsce a potem dopiero wykonać badanie na TAXI. W zakres badania TAXI wchodzi dodatkowe i okresowe więc jaki nr rejestracyjny wpiszesz, jaki nr dowodu ? Cytuj
wiesław Napisano 7 Grudzień 2005 Napisano 7 Grudzień 2005 taka opcja istnieje tylko na polskich próbnych tablicach , czyli auto musi zostać najpierw zarejestrowane , a potem dodatkowe na TAXI Cytuj
andy68 Napisano 7 Grudzień 2005 Napisano 7 Grudzień 2005 taka opcja istnieje tylko na polskich próbnych tablicach , czyli auto musi zostać najpierw zarejestrowane , a potem dodatkowe na TAXI potwierdzam robiłem taką procedure, dodatkowe można zrobić na pozwoleniu czasowym Cytuj
rzakol Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 a co z opłatą - dzisiaj robisz badanie pierwsze samochodu sprowadzonego z zagranicy (98+92), klient dostaje tablice w WK i wraca do Ciebie na badanie TAXI i ile kasujecie jak przyjedzie za 2-3dni 98+42 ?? Cytuj
Tomek D Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 a co z opłatą - dzisiaj robisz badanie pierwsze samochodu sprowadzonego z zagranicy (98+92), A coto za kwoty? Cytuj
adam1501 Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Na pierwszym-169pln a za dwa dni 98+42pln (a jak LPG +63pln) i jak wróci z wpisem +2pln-minister finansów też chce żyć, nie ma lekko. Cytuj
Psuj Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Na pierwszym-169pln a za dwa dni 98+42pln (a jak LPG +63pln) i jak wróci z wpisem +2pln-minister finansów też chce żyć, nie ma lekko. Potwierdzam, ja bym skasował tak samo... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
andmat Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Na pierwszym-169pln a za dwa dni 98+42pln (a jak LPG +63pln) i jak wróci z wpisem +2pln-minister finansów też chce żyć, nie ma lekko. Też tak kasujemy, ale taryfiarza u nas nie uświadczy, bo na innych stacjach "za dwa dni" biorą tylko 42PLN nawet z gazem. Cytuj
zjc Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Też tak kasujemy, ale taryfiarza u nas nie uświadczy, bo na innych stacjach "za dwa dni" biorą tylko 42PLN nawet z gazem. ja również nie pamiętam jak wygląda taxi, dawno już nie byli na stacji. pozdrawiam Cytuj
adam1501 Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 U nas pewna stacja też tak czyniła (za "dwa dni" 42pln) ale po wizycie US częściej oglądam te pojazdy. Cytuj
wiesław Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 Też tak kasujemy, ale taryfiarza u nas nie uświadczy, bo na innych stacjach "za dwa dni" biorą tylko 42PLN nawet z gazem. widać że to zjawisko staje się normą ,ja też nie widuje TAXI Cytuj
diagnosi Napisano 30 Styczeń 2007 Napisano 30 Styczeń 2007 To gdzie TAXI się melduje?? Widze że większość forum ich nie rejestruje to skąd mają pieczątki- ciekawe??? Cytuj
Psuj Napisano 30 Styczeń 2007 Napisano 30 Styczeń 2007 To gdzie TAXI się melduje Na "przyjaznych" stacjach... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Jackow Napisano 30 Styczeń 2007 Napisano 30 Styczeń 2007 Na stacjach, które prawie robią badania zgodnie z prawem. "Prawie" robi dużą różnicę Cytuj
leniwiec Napisano 30 Styczeń 2007 Napisano 30 Styczeń 2007 Oni robią badania w agencjach SKP "na terenie całego kraju" Cytuj
arek1962 Napisano 30 Styczeń 2007 Napisano 30 Styczeń 2007 U nas też taxi nie widziałem, żeby nie skłamać 3 lata.( nie ma to jak pieczątka z ziemniaka). Cytuj
adam1501 Napisano 30 Styczeń 2007 Napisano 30 Styczeń 2007 Na stacjach które dbają o "zadowolenie" klienta Cytuj
leniwiec Napisano 31 Styczeń 2007 Napisano 31 Styczeń 2007 To sie nazywa system ISO (i sobie do kieszeni) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi