BarAnt Napisano 31 Marzec 2016 Napisano 31 Marzec 2016 Witam. Jaki podrodzaj pojazdu należy określić dla pojazdu Kia Sportage kat. M1 z 2008 r. Cytuj
biker100 Napisano 31 Marzec 2016 Napisano 31 Marzec 2016 Jaki podrodzaj należy określić dla pojazdu Kia Sportage kat. M1 z 2008 r. najbezpieczniej wielozadaniowy - IMHO. Cytuj
BarAnt Napisano 31 Marzec 2016 Autor Napisano 31 Marzec 2016 Tak właśnie myślałem, chociaż pojawia się też jako kombi, a w nowszych katalogach z 2011 r jako terenowy. Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj
Psuj Napisano 31 Marzec 2016 Napisano 31 Marzec 2016 a w nowszych katalogach z 2011 r jako terenowy W których ?????? Kombi, z tego co widzę, to były te z homologacją PL, a tak to wielozadaniowe. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Paprock Napisano 31 Marzec 2016 Napisano 31 Marzec 2016 No tak te katalogi kićkają sprawy troszkę. Terenowy to do kategorii homo po mojemu, a podrodzaj to AF jak najbardziej po naszemu, znaczy po klasyfikacji Rodzaje i Podrodzaje Pojazdów. Cytuj
blakop Napisano 31 Marzec 2016 Napisano 31 Marzec 2016 dla pojazdu Kia Sportage kat. M1 z 2008 r. A nie 2007? Cytuj
abcs Napisano 31 Marzec 2016 Napisano 31 Marzec 2016 a podrodzaj to AF Już kiedyś wspominałem, że AF to rodzaj nadwozia a nie podrodzaj pojazdu. Uważam, że nie powinniśmy używać tych pojęć zamiennie bo to nie są pojęcia tożsame. Cytuj
BarAnt Napisano 1 Kwiecień 2016 Autor Napisano 1 Kwiecień 2016 Blakop jak najbardziej 2007r. Dopiero później pytałem o rok produkcji, a w tym temacie to tak według daty pierwszej rejestracji napisałem. Bardziej chodziło o ten podrodzaj. Dziękuję za pomoc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi