Sebi36 Napisano 18 Kwiecień 2016 Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Czy znacie w pobliżu swojego miejsca pracy stację która nie wysyła do cepa badań od co najmniej 10 lat.Robiąc OBT np.po zatrzymaniu DR w historii pojazdu nic nie można znzleżć,właściciele twierdza,że OBT były robione cały czas na danej SKP,co potwierdza fakt jak przychodzą po pieczątkę po odzyskaniu DR.Sprawdziłem inne pojazdy,które wcześniej też były tam robione i też lipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duchu Napisano 18 Kwiecień 2016 Share Napisano 18 Kwiecień 2016 może nie blisko mnie- ale ostatni miałem OBT pojazdu w DR jedna stacja od góry do doł a w cepiku ostatnie OBT 2012/2013 r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 18 Kwiecień 2016 Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Znam stację, która wysyła rejestr tylko do WK. Zdziwiło mnie to, ale sprawdziłem wyrywkowo jeden pojazd w Cepie i termin wraz z przebiegiem ma aktualny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 18 Kwiecień 2016 Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Czy znacie w pobliżu swojego miejsca pracy stację która nie wysyła do cepa badań od co najmniej 10 lat. Ja osobiście nie znam takiej SKP ale jestem gotów się założyć, że takie stacje są. Jedynym sposobem aby to zmienić jest wprowadzenie restrykcyjnego nadzoru nad SKP, bo znaczna część starostw nie wywiązuje się z tego zadnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjc Napisano 18 Kwiecień 2016 Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Święte słowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 18 Kwiecień 2016 Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Wszyscy wiedzą, że była dziura w SKP PRO i to jest przyczyną, że nie wysyłało do cepiku okresowych z pokwitowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebi36 Napisano 18 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Wszyscy wiedzą, że była dziura w SKP PRO i to jest przyczyną, że nie wysyłało do cepiku okresowych z pokwitowania. Tak lecz ta SKP nie pracuje na SKP PRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikita_Bennet Napisano 18 Kwiecień 2016 Share Napisano 18 Kwiecień 2016 z ciekawości sprawdziłem jeden z pojazdów. Były dwa OBT z czego jedno dzisiaj, żadnego nie ma w historiapojazdu.gov.pl. W obu przypadkach diagnosta wstawiał pieczątki do DR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej65 Napisano 18 Kwiecień 2016 Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Ja jak zaczynałem pracę półtora roku temu na obecnej SKP to przez ponad trzy lata nikt nie wysyłał CEPIKu. Jaki nadzór takie podejście do obowiązków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek80 Napisano 18 Kwiecień 2016 Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Wszyscy wiedzą, że była dziura w SKP PRO i to jest przyczyną, że nie wysyłało do cepiku okresowych z pokwitowania.Paczki do CEPiK były wysyłane zgodnie z zaleceniami. Zostało to wyjaśnione na forum w/w programu.Producent programu ma obowiązek dostosować go tak, jak jest zapisane w komentarzu do XSD. W razie wątpliwości prosi o wyjaśnienie problemu i zgodnie ze wskazówkami wprowadza do programu.Czas najwyższy skończyć z jednostronnym kabaretem. Markes30 jak taki skrupulatny jesteś, to nie zapomnij odnieść się do dziur w programach firm konkurencyjnych. Dodam, że nie tylko ciebie dotyczy moja uwaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 19 Kwiecień 2016 Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Czas najwyższy skończyć z jednostronnym kabaretem Trzech tenorów, którym się wydaje, że program NJ to aria operowa i tak to laikom lansują http://www.diagnostasamochodowy.pl/2016/12957/#comment-7416 ciach [mod]a za chwilę hipokryto będziesz biblię cytował: "Bo zaprawdę powiadam wam, gdybyście mieli wiarę jak ziarnko gorczycy, to powiedzielibyście tej górze: Przenieś się stąd tam, a przeniesie się, i nic niemożliwego dla was nie będzie" (Mt 17,20)." [/mod] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 19 Kwiecień 2016 Share Napisano 19 Kwiecień 2016 z ciekawości sprawdziłem jeden z pojazdów.Były dwa OBT z czego jedno dzisiaj, żadnego nie ma w historiapojazdu.gov.pl. Lepszy numer znalazłem dziś przez przypadek u siebie; Przez trzy lata robiłem okresowe pojazdu z obcego WK. Dziś przyjechał z pokwitowaniem po wypadku i okazało się, że w Cepie widnieje jako pojazd ale po moich terminach (stanach licznika) ani śladu. W paczkach jest w raportach P. Inne pojazdy z tych dni są,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurekb Napisano 22 Kwiecień 2016 Share Napisano 22 Kwiecień 2016 sprawdzałem auto przed zakupem i otwarłem historię pojazdu: wszystkie dane zgodne, ubezpieczenie i badania aktualne, auto kupione w salon Polska 2005r. dane na fakturze zgodne z DR. Na linii czasu tylko jeden zapis: pierwszy właściciel w kraju - 08.03.2005 koniec kropka. W DR cztery pieczątki: urzędu i dwóch stacji coroczne. I co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 22 Kwiecień 2016 Share Napisano 22 Kwiecień 2016 I co No i fajnie. Powiadomiłeś nadzór o możliwości niedopełnienia obowiązków przez diagnostów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hugol22 Napisano 22 Kwiecień 2016 Share Napisano 22 Kwiecień 2016 Przez właściciela stacji lub osobę która ma upoważnienie do karty i wysyłania badań do CEP-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 22 Kwiecień 2016 Share Napisano 22 Kwiecień 2016 Lepszy numer znalazłem dziś przez przypadek u siebie; Przez trzy lata robiłem okresowe pojazdu z obcego WK. (....) ale po moich terminach (stanach licznika) ani śladu. W paczkach jest w raportach P. Inne pojazdy z tych dni są,,, No i fajnie. Powiadomiłeś nadzór o możliwości niedopełnienia obowiązków przez diagnostów?No i fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikita_Bennet Napisano 22 Kwiecień 2016 Share Napisano 22 Kwiecień 2016 a ja dziś znalazłem OBT którego nie było cały tydzień w historiapojazdu.gov.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdz Napisano 23 Kwiecień 2016 Share Napisano 23 Kwiecień 2016 trafiło się mi auto którego nie było na historiapojazdu.gov.pl zarejestrowane w PL w 2000r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamos Napisano 12 Kwiecień 2017 Share Napisano 12 Kwiecień 2017 Ktoś spotkał się z przypadkiem, w którym wykonano prawidłowo BT, wysłano paczkę do Cepik (pojazd widnieje na liście w pliku), ale nie ma go w historii pojazdu....? Inne pojazdy z tego dnia widnieją w historii pojazdu....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prospector Napisano 12 Kwiecień 2017 Share Napisano 12 Kwiecień 2017 A w programie zaznaczono " do eksportu" ? DR się nie skończył ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 12 Kwiecień 2017 Share Napisano 12 Kwiecień 2017 (pojazd widnieje na liście w pliku), ale nie ma go w historii pojazdu....? - dane pojazdu do kompa przy pomocy czytnika czy z reki wpisujecie, bo może gdzieś nastapiła jakas malutka zmiana czy to w marce, modelu, numerze rejestracyjnym, numerze identyfikacyjnym? Z raz tam kiedyś zadzwoniłem do CEP, to mi wyjaśnili, żeby nie dokonywać żadnych zmian, nawet jak nazwa modelu jest dziwaczna, coś w stylu Mondeo 1/8 16V HDI KAT. VAN. Jak tak stoi w dowodzie, no to niech tak stoi sobie, a będzie dobrze. Tylko jakoś nigdy nie przetestowałem prostowania/skracania tego do jednowyrazowej nazwy modelu, na przykład samo Mondeo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamos Napisano 12 Kwiecień 2017 Share Napisano 12 Kwiecień 2017 DR sczytany z kodu, nie wiem czy coś było zmieniane, najlepsze jest że jest na liście do eksportu w Norcomie wraz z innymi badaniami z tego dnia i paczka poszła prawidłowo, ale w historii nie widnieje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecher Napisano 12 Kwiecień 2017 Share Napisano 12 Kwiecień 2017 Paczka może i poszła prawidłowo. Patrzyłeś na stronie cepa czy poszczególne badania także prawidłowo ? Bo to, że paczka wysłana prawidłowo nie oznacza, iż wszystkie badania na niej też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamos Napisano 12 Kwiecień 2017 Share Napisano 12 Kwiecień 2017 Coś jest nie tak z danymi pojazdu, bo nie ma go w ogóle w historii, a 1rej. z 2010 roku, więc gdzieś wcześniej musiał robić BT...może lepiej nie wkładać kija w mrowisko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 12 Kwiecień 2017 Share Napisano 12 Kwiecień 2017 Żaden tam kij, to że nie ma go w historri, to nie Twoja wina. Można temat drążyć po wydziałach i CEPiKach. Jeszcze się okaże, że w przyszłym roku temu pojazdowi badania nie da rady zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi