Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem czy mój post nie zostanie usunięty.Ale zwracam się z uprzejmą prośbą do naszego kolegi -że tak go nazwę .Chociaż nie wiem czy jest na tym forum lub innym ,ale po prostu serce mnie boli jakie pojazdy dopuszcza do ruchu .Zaraz odezwą się głosy potępienia -po co i na co -ale jak byście zobaczyli ten pojazd -a ja go widzę co drugi dzień i otwiera mi się nóż w kieszeni jak taki pojazd może poruszać się po drodze publicznej .Więc proszę kolegę z powiatu ostródzkiego -numer 17 o trochę spojrzenia na temat badań technicznych tak jak powinno być ,a nie tylko postawienie pieczątki i wzięcie kasy .Długo zastanawiałem się czy to napisać -ale jak widzę ten pojazd to zastanawiam się nad tym dlaczego tak jest i jak długo będzie............... :shock::shock:

Napisano

Sam napisałeś

.Chociaż nie wiem czy jest na tym forum lub innym ,

Może na żadnym forum go nie ma.

Jeśli w "cztery oczy" rozmowa nie pomoże to tym bardziej na forum.

Takie moje zdanie.

Napisano
Jeśli w "cztery oczy" rozmowa nie pomoże to tym bardziej na forum.

Czasami nie ma takiej możliwości, a widzimy po pieczątkach kto pomylił zawód diagnosty z naczelnikiem, zwłaszcza w mniejszych aglomeracjach. Mam nadzieję, że ostródzka 17 jest na tym forum i weźmie sobie do serca, że ta jego magia jest widoczna i komuś w końcu puszczą nerwy i będzie nieprzyjemnie. Nie znam tego rejonu, ale każdy na swoim terenie ma taką 17 i niejednokrotnie by zrobił to co Kowal.

Napisano

A tak mi się nasunęło .... Skąd wiadomo, iż owy pojazd ma ważne badania techniczne ?

Bo tak naprawdę jeśli pojazd ma ważne OBT, to raczej nie przyjeżdża na SKP i raczej w opisanym stanie nie odwiedza też warsztatu ...

Albo inaczej ... czy na pewno owy pojazd ma ważne OBT ?

Napisano
Skąd wiadomo, iż owy pojazd ma ważne badania techniczne ?
powiem ci tak , jest to pojazd bardzo dobrego znajomego mojego szefa, który co parę dni przyjeżdża handlować na targu szmatkami i szef mu go naprawia - przez przypadek ostatnio dorwałem dowód rejestracyjny - ogólnie mówić podstępem -zboczenie zawodowe - i na mnie się to odbija czkawką bo mój szef który nie ma pojęcia o badaniach technicznych wie ,ze pojazd przeszedł badanie techniczne w jednej ze stacji w powiecie obok -a u mnie by nie przeszedł -i jak to tam przeszedł a ty stwarzasz tyle problemów i dlatego nóż mi się w kieszeni otwiera.

a to jest coś takiego https://pl.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_T1#/media/File:Mercedes_T1_front_20080214.jpg z 1991 roku -ale ten na zdjęciu to pewex - ale jak bedzie okazja to zrobię parę zdjęć i pokaże.... :shock::shock:

Napisano
ale jak bedzie okazja to zrobię parę zdjęć i pokaże.... :shock: :shock:

Ty nie pokazuj tego nam, tylko patrolowi drogówki, albo krokodylom. Oni szybciutko zrobią porządek, szczególnie ci drudzy...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Podobnie jak w naturze, tak i w naszym kraju są rejony, gdzie krokodyl jako taki zwyczajnie nie występuje - i trzeba to też mieć na uwadze 8)

Napisano
Podobnie jak w naturze, tak i w naszym kraju są rejony, gdzie krokodyl jako taki zwyczajnie nie występuje

A jeżeli się pojawi , to szybko z głodu umiera. :lol::lol:

Napisano
gdzie krokodyl jako taki zwyczajnie nie występuje - i trzeba to też mieć na uwadze
i to jest właśnie szczera prawda ,że dziwi mnie to ,że w tych rejonach jakaś pustka występuje ogólnie w służbach odpowiedzialnych za ład i porządek na drogach .
Ty nie pokazuj tego nam
właśnie moja myśl jest taka ,aby pokazać to osobom które sprawują nadzór nad tą pocztą... :cool::x