zenon 100 Napisano 3 Listopad 2016 Napisano 3 Listopad 2016 WITAM na badanie techniczne przed pierwszą rejestracją przyjechał sam osobowy. I rej za granicą 2013-02-27 jaki dajemy termin następnego badania ? czy 2018-02-27 Cytuj
aboz Napisano 3 Listopad 2016 Napisano 3 Listopad 2016 jaki dajemy termin następnego badania ? Zgodny z PORD, czyli2018-02-27o ile nie ma jakichś przeciwskazań typu gaz, taxi itp. Cytuj
Paprock Napisano 3 Listopad 2016 Napisano 3 Listopad 2016 I cała reszta w podobnych tematach: http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=17459 Cytuj
Psuj Napisano 4 Listopad 2016 Napisano 4 Listopad 2016 A czy były robione badania za granicą? Ile badań i na jakie terminy? Cytuj
blakop Napisano 6 Listopad 2016 Napisano 6 Listopad 2016 No a co gdyby było tak, że w DR jest badanie tylko na rok? Informacji o innych badaniach brak + brak jakichkolwiek informacji dodatkowych (leasing, auto do transportu itd.) Kto pociągnie do pięciu, a kto przyrówna i też da tylko rok już tylko? Cytuj
romcio Napisano 7 Listopad 2016 Napisano 7 Listopad 2016 Witam, co do nowych pojazdów to należy upewnić się i przebytych przeglądach i ich terminach - samochód nowy - termin bad. w DR niemieckim na ROK do tego pieczątka na DWA - wystawiłem na ROK. A na kontroli Pan INSPEKTOR podważył termin prawidłowego badani - że powinno być do pełnych PIĘCIU. Wybroniłem się tylko tym - ze zostawiłem w dokumentach ksero tego DR ... tak że warto zrobić ksero. Cytuj
Paprock Napisano 7 Listopad 2016 Napisano 7 Listopad 2016 Można to jakoś rozpisać tak bym zatrybił, bo jakoś gubię się przy tym: termin bad. w DR niemieckim na ROK do tego pieczątka na DWA - Niemiec namieszał czy jak? Cytuj
ketiw38 Napisano 7 Listopad 2016 Napisano 7 Listopad 2016 Bo to żółte seicento - dlatego się gubisz Cytuj
romcio Napisano 7 Listopad 2016 Napisano 7 Listopad 2016 Opiszę jaśniej, urząd niemiecki uznał że na przegląd należy się stawić rok po pierwszej rejestracji, i następnie dostał pieczątkę na kolejne dwa lata ... Cytuj
ketiw38 Napisano 7 Listopad 2016 Napisano 7 Listopad 2016 Tam oprócz rodzaju pojazdu jest coś takiego jak pojazd wykorzystywany do działalności gospodarczej, który ma inne terminy od przysługujących mu przy użytkowaniu przez osoby prywatne. Może to żółte seicento właśnie w pierwszym roku było w firmie, a następnie przez osobę prywatną. Ale nic nie można powiedzieć jak to z żółtym seicento wszystko jest możliwe - nawet markę może mieć mercedes Cytuj
blakop Napisano 8 Listopad 2016 Napisano 8 Listopad 2016 To już dawno zauważyłem w swoim pierwszym poście, ale jakoś nikt dyskusji nie podjął... Teraz olśnienie? Co nie zmienia faktu, że badanie w układzie 1...2...coś tam nie są spotykane nigdzie, więc... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi