Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WITAM na badanie techniczne przed pierwszą rejestracją przyjechał sam osobowy.

I rej za granicą 2013-02-27

jaki dajemy termin następnego badania ?

czy 2018-02-27

Napisano
jaki dajemy termin następnego badania ?
Zgodny z PORD, czyli
2018-02-27
o ile nie ma jakichś przeciwskazań typu gaz, taxi itp.
Napisano

A czy były robione badania za granicą? Ile badań i na jakie terminy?

Napisano

No a co gdyby było tak, że w DR jest badanie tylko na rok?

Informacji o innych badaniach brak + brak jakichkolwiek informacji dodatkowych (leasing, auto do transportu itd.)

Kto pociągnie do pięciu, a kto przyrówna i też da tylko rok już tylko?

Napisano

Witam, co do nowych pojazdów to należy upewnić się i przebytych przeglądach i ich terminach - samochód nowy - termin bad. w DR niemieckim na ROK do tego pieczątka na DWA - wystawiłem na ROK. A na kontroli Pan INSPEKTOR podważył termin prawidłowego badani - że powinno być do pełnych PIĘCIU. Wybroniłem się tylko tym - ze zostawiłem w dokumentach ksero tego DR ... tak że warto zrobić ksero.

Napisano

Można to jakoś rozpisać tak bym zatrybił, bo jakoś gubię się przy tym:

termin bad. w DR niemieckim na ROK do tego pieczątka na DWA
- Niemiec namieszał czy jak? 8/
Napisano

Opiszę jaśniej, urząd niemiecki uznał że na przegląd należy się stawić rok po pierwszej rejestracji, i następnie dostał pieczątkę na kolejne dwa lata ...

Napisano

Tam oprócz rodzaju pojazdu jest coś takiego jak pojazd wykorzystywany do działalności gospodarczej, który ma inne terminy od przysługujących mu przy użytkowaniu przez osoby prywatne. Może to żółte seicento właśnie w pierwszym roku było w firmie, a następnie przez osobę prywatną. Ale nic nie można powiedzieć jak to z żółtym seicento wszystko jest możliwe - nawet markę może mieć mercedes :evil:

Napisano

To już dawno zauważyłem w swoim pierwszym poście, ale jakoś nikt dyskusji nie podjął... Teraz olśnienie?

Co nie zmienia faktu, że badanie w układzie 1...2...coś tam nie są spotykane nigdzie, więc...