Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Temat z pewnością wałkowany ale na szybko nie umiem znaleźć odp. tym bardziej że przepisy się zmieniają. Szanowni koledzy jesteście na bieżąco więc proszę o krótką odp. W odległej przeszłości się dało a dziś ?

Fiat Ducato blaszak rok 2003. sprowadzony 6 lat temu chciałbym przerobić na 6-osobowy

Napisano

Napisz coś więcej...

Jaki jest obecnie (rodzaj pojazdu,ilość miejsc) a jaki ma być docelowo.

[ Dodano: 14-11-2016, 20:20 ]

Według mnie bez badań PIMOT u się nie obejdzie.

Napisano

Ok, dzięki za pocieszającą odp. :D Jutro zadzwonię do WK ciekawe co mi odpowiedzą :-D

Napisano

Jak dla mnie - skoro zachodzi zmiana rodzaju na osobowy to przepis o zwiększeniu liczby miejsc w ciężarowym nie obowiązuje.

Napisano

I zawsze pozostaje na deser ten zapisik z usterek: Mocowanie siedzeń w miejscach nieprzewidzianych do tego konstrukcyjnie dla danego typu pojazdu.

Napisano
Jak dla mnie - skoro zachodzi zmiana rodzaju na osobowy to przepis o zwiększeniu liczby miejsc w ciężarowym nie obowiązuje.

Właściwie to mi nie zależy na rodzaju. Chciałbym mieć 5-6 miejsc w tym aucie

Napisano
Chciałbym mieć 5-6 miejsc w tym aucie
,a ile masz teraz - dokładanie miejsc - Instytut badawczy chyba cię nie ominie ..
Napisano
Chciałbym mieć 5-6 miejsc w tym aucie
,a ile masz teraz - dokładanie miejsc - Instytut badawczy chyba cię nie ominie ..

3 miejsca z przodu i ściana grodziowa

Napisano

Nasze zdanie jako diagnostów się tu raczej nie liczy. PIMOT nie wykona takiego badania - dopóki przepis nie zostanie doprecyzowany nie interesują się zmianą ciężarowy na osobowy.

Taka przeróbkę blokuje raczej fakt braku mocować do pasów i foteli.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs