RadekNet Napisano 9 Grudzień 2016 Napisano 9 Grudzień 2016 Witam! Od razu zaznaczę, że pytanie jest czysto techniczne - auto nie jest zarejestrowane w Polsce i nie pytam o stronę formalna przedsięwzięcia Pacjent to Opel Vivaro, wysoki blaszak. Dokładam 3 fotele z tylu, na szynach z Renault Espace. Jeden fotel to dwie szyny, 6 śrub mocujących. Jak duże powinny być wzmocnienia pod podłogą, żeby było bezpiecznie? Mój lokalny rzeczoznawca zaaprobował dwa płaskowniki (przód i tył szyn) 1600x150x6 (1600 to mniej więcej szerokość podłogi). Czy to aby nie przesada? 20kg stali... Radek Wrodarczyk
Qnick Napisano 9 Grudzień 2016 Napisano 9 Grudzień 2016 Jak duże powinny być wzmocnienia pod podłogą, żeby było bezpiecznie? Po co Ci wzmocnienia pod podłogą do fabrycznych punktów mocowania foteli Reszta rzeźby to dla mnie 6.2.6 c) z tabelki usterek.
RadekNet Napisano 9 Grudzień 2016 Autor Napisano 9 Grudzień 2016 W Polsce rzeźba, w Irlandii dopuszczona modyfikacja. Jakieś sugestie w temacie?
Jacdiag Napisano 9 Grudzień 2016 Napisano 9 Grudzień 2016 RadekNet Skąd: Dublin Nasze przepisy, a tym bardziej wymysły, nijak się będą miały do zamorskich standardów
Qnick Napisano 9 Grudzień 2016 Napisano 9 Grudzień 2016 w Irlandii dopuszczona modyfikacja To zapytaj w Irlandii najlepiej tego co będzie to legalizował, u nas na zielonej wyspie właśnie tak jest u prawie wszystkich diagnostów a u was to nie wiem
DARIO64 Napisano 9 Grudzień 2016 Napisano 9 Grudzień 2016 Jakieś sugestie w temacie? Pytaj ,rób i jeździj w Irlandii , bo w Polsce Segromet.
RadekNet Napisano 9 Grudzień 2016 Autor Napisano 9 Grudzień 2016 w Irlandii dopuszczona modyfikacja To zapytaj w Irlandii najlepiej tego co będzie to legalizował, u nas na zielonej wyspie właśnie tak jest u prawie wszystkich diagnostów a u was to nie wiem Dla tego na wstępie napisałem, że chodzi o poradę techniczną a nie prawną Z moim rzeczoznawcą jestem w kontakcie, ale...z resztą, wszystko piszę w pierwszym poście.
Grzegorz Łódź Napisano 9 Grudzień 2016 Napisano 9 Grudzień 2016 Jak duże powinny być wzmocnienia pod podłogą, żeby było bezpiecznie? Mój lokalny rzeczoznawca zaaprobował dwa płaskowniki (przód i tył szyn) 1600x150x6 (1600 to mniej więcej szerokość podłogi). Czy to aby nie przesada? 20kg stali... Podzielam zdanie rzeczoznawcy. Z moich obliczeń wychodzi podobnie.Podłoga w tym miejscu musi być dobrze utwardzona,aby wytrzymała obciążenie.
Psuj Napisano 10 Grudzień 2016 Napisano 10 Grudzień 2016 LOL... Zamykam temat... Kwestie zagraniczne to nie nasza branża...
Rekomendowane odpowiedzi