Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy jeśli możecie to proszę o pomoc. Wykonałem okresowy przegląd przed 1-rej. przyczepy HEKU 1305. W dokumentach wpisano przyczepa do przewozu łodzi. W przeglądzie wpisałem przyczepa ciężarowa, podrodzaj inna, przeznaczenie przewóz innych ładunków. Teraz męczę się z wydziałem komunikacji bo oni chcą mieć wpisane w podrodzaju podłodziowa a niestety chyba nie ma?

Napisano

Stój twardo na swoim stanowisku - zgodnym z klasyfikacją pojazdów z rozporządzenia.

Nie ma w PRZEPISACH podrodzaju "podłodziowa", ale niestety jest w programie w WK.

Napisano

Rozp. w sprawie szczegółowych czynności organów w sprawach związanych z dopuszczeniem pojazdu do ruchu oraz wzorów dokumentów w tych sprawach

załącznik nr 4

[ Dodano: 18-01-2017, 12:25 ]

Dz.U. 2016 r. poz. 1088

Napisano
Teraz męczę się z wydziałem komunikacji bo oni chcą mieć wpisane w podrodzaju podłodziowa a niestety chyba nie ma?

Miałem dokładnie to samo...

Napisano
Miałem dokładnie to samo...

A my "walczymy" dokładnie odwrotnie z producentami nowych przyczep, np. z Niewiadowem, który w oświadczeniu o danych wpisuje właśnie takie bzdury jak "podłodziowa".

Napisano
A my "walczymy" dokładnie odwrotnie z producentami nowych przyczep

Zabrać im uprawnienia :x

Napisano
:D Może w podrodzaju wpisz specjalna, i jakimś cudem w dip-e pojawi się podłodziowa.Zależy na jakim programie pracujesz. :D
Napisano
jakimś cudem w dip-e pojawi się podłodziowa

Musiałby naprawdę być cud. Pojazd ma być "zapisany" zgodnie z obowiązującą klasyfikacją, a nie wg radosnej twórczości urzędnika czy niedouczonego diagnosty. Jeżeli specjalna, to inna.

Napisano
Jeżeli specjalna, to inna.

Łódź to ładunek jak każdy inny, więc specjalna nie bardzo.

Napisano
Łódź to ładunek jak każdy inny

Wielu już od tego "ładunku" wymiękło . :x:lol: