top-fashion Napisano 19 Styczeń 2017 Napisano 19 Styczeń 2017 Witam wszystkich. Wiem, że temat był wałkowany już kilka razy ale jestem młodym diagnostą (od miesiąca) i do końca nie wiem co z tymi zmianami. Mam klienta Renault Megane 2009r w dowodzie francuskim pojazd ciężarowy dwa miejsca siedzące. Klient przyjechał ze zdemontowaną kratką i zamontowanymi siedzeniami chce osobowy na 5 miejsc. Czy można wykonać przegląd? Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 19 Styczeń 2017 Napisano 19 Styczeń 2017 Czy można wykonać przegląd? Tak Cytuj
wojteczek Napisano 19 Styczeń 2017 Napisano 19 Styczeń 2017 Klient przyjechał ze zdemontowaną kratką i zamontowanymi siedzeniami chce osobowy na 5 miejsc. Czy można wykonać przegląd? Okresowe przed I rej + dodatkowe po zmianach. U mas robimy wszystko pod jednym Nr badania. Cytuj
Paprock Napisano 19 Styczeń 2017 Napisano 19 Styczeń 2017 Ze szczególnym naciskiem na: Pojazd, o którym mowa w art. 66 ust. 4 pkt 6 lit. b ustawy, powinien spełniać wymagania i warunki technicznew zakresie dokonanych zmian konstrukcyjnych lub wymiany elementów, obowiązujące w dniu dokonania zmiany rodzaju pojazdu.oraz:wykaz przedmiotów wyposażenia i części wymontowanych z pojazdów, których ponowne użycie zagraża bezpieczeństwu ruchu drogowego lub negatywnie wpływa na środowisko.• Fotele zintegrowane z pasami bezpieczeństwa lub poduszkami powietrznymi • Automatyczne i nieautomatyczne zestawy pasów bezpieczeństwa, łącznie z częścią pasa wykonaną z materiału, klamrami, mechanizmami służącymi do zwijania pasów, aktywatorami pirotechnicznymi i mechanicznymi Cytuj
top-fashion Napisano 19 Styczeń 2017 Autor Napisano 19 Styczeń 2017 Czyli zasadniczo bez badań z uprawnionej jednostki nie można przerobić auta na autobus oraz dokonać zmiany ilości miejsc w samochodzie ciężarowym? Cytuj
Paprock Napisano 19 Styczeń 2017 Napisano 19 Styczeń 2017 "Zasadniczo" nie można. Przypadki kiedy potwierdzeń z uprawnionej jednostki badawczej się wymaga są opisane w dziewiątych paragrafach. Resztę bez poświadczeń robić można, co też zawarto (między wierszami) w tych samych (dziewiątych) paragrafach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi