hary Napisano 14 Marzec 2017 Napisano 14 Marzec 2017 Witam , klient chce przerobić chłodnie na pomoc drogową (ściągnąć chłodnie założyć najazd i całą resztę ), Pytanie czy oprócz oświadczenia firmy montującej + zmian konstrukcyjnych będzie coś jeszcze potrzebował ? Czy ktoś ma pojęcie ile taka zabudowa typu chłodnia na sprinterze do 3,5 tony może ważyć? Cytuj
darkdog Napisano 14 Marzec 2017 Napisano 14 Marzec 2017 powiedz klientowi, żeby zważył auto po przeróbce i masz wtedy MW Cytuj
hary Napisano 14 Marzec 2017 Autor Napisano 14 Marzec 2017 Tak mówiłem ale chciał bym wiedzieć na ile to jest wiarygodna waga , papier wszytsko przymie Cytuj
blakop Napisano 14 Marzec 2017 Napisano 14 Marzec 2017 Ale po co Ci wiedzieć ile waży zabudowa, która i tak ma być usunięta z auta? Cytuj
hary Napisano 14 Marzec 2017 Autor Napisano 14 Marzec 2017 Żebym mógł sobie oszacować jak mw mogła z tego wyjść , Poczekam aż mi dostarczy opinię i zobaczymy co tam ustali rzeczoznawca , dziękuje za odpowiedzi Cytuj
Paprock Napisano 14 Marzec 2017 Napisano 14 Marzec 2017 Nie wiem na ile to będzie przydatne, ale takie chłodnie na podwoziu Mercedesa z zabudową SOLOMONA ważą 2445g kg. No przynajmniej tyle mają w dowodzie masy własnej podanej. Logowane tak jakoś TESCO albo podobnie. Nie mam pojęcia ile zabudowa lawety ważyć może. Dla porównania chłodnia na podwoziu Mercedesa i laweta na podwoziu Fiata: Cytuj
blakop Napisano 14 Marzec 2017 Napisano 14 Marzec 2017 Co to znaczy, że logowane tak jakoś TESCO? W ogóle fajne pytanie- ile waży zabudowa chłodnicza. Ja myślę, że tyle, co żółte seicento A może by tak jakieś parametry tej chłodni? Z tym, że naprawdę nie rozumiem jak waga ta może wpłynąć choćby na szacunkową ocenę auta po zabudowie. Cytuj
wrc69 Napisano 16 Marzec 2017 Napisano 16 Marzec 2017 Spotkałem się z dwoma typami zabudów chłodniczych: Samonośne - zabudowane na ramie pojazdu. Wtedy masa zabudowy to jest (=) MW z homologacji ostatecznej - MW z homologacji cząstkowej (producenta "widelca"). Demontowane - nakładane na ramę pojazdu. Zabudowa ma swoją ramę i nakłada się rama na ramę mocując strzemionami. Zabudowa taka jest cięższa, ale można ją fizycznie zdjąć i postawić na wadze. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi