klosek Napisano 12 Październik 2017 Napisano 12 Październik 2017 Witam Mam takie pytanie czy jest możliwe dokonanie zmian konstrukcyjnych: -Pojazd ciężarowy (4 osiowy) z skrzynią i hds- em na końcu pojazdu na - Pojazd specjalny (4 osiowy) pomoc drogowa ze skrzynią i hds na końcu pojazdu. Takie zapytanie klient mi zrobił. Cytuj
Paprock Napisano 12 Październik 2017 Napisano 12 Październik 2017 Po pierwsze primo, czy skrzynia spełni warunek nadwozia przystosowanego konstrukcyjnie do przewożenia uszkodzonych pojazdów? Po drugie primo, czy pojazd będzie wyposażony w hol pozwalający targać auto z uszkodzonym układem kierowniczym lub hamulcowym? Po trzecie primo, to wiadomo: światła błyskowe, pasy wyróżniające, kolory... A po czwarte i po piąte przez dziesiąte, jak na mój gust to coś tu czuć... Że specjalnym w wolnym czasie na skrzyni, na pace bedzie to samo woził to, co dotychczas woził, tak? Cytuj
Jacdiag Napisano 12 Październik 2017 Napisano 12 Październik 2017 Ma 4 osie + hds + jakaś skrzynia tam też się znajdzie taki jest specjalny Cytuj
markes30 Napisano 12 Październik 2017 Napisano 12 Październik 2017 Takie zapytanie klient mi zrobił. To nie klient to "persona non grata" w tłumaczeniu diagnostów - osoba bez samochodu (z łac. „intruz”, „osoba niepożądana”). Cytuj
blakop Napisano 12 Październik 2017 Napisano 12 Październik 2017 To chyba logiczne, że ktoś pyta PRZED dokonaniem zmian, czy takowe w ogóle są możliwe. Cytuj
Mecher Napisano 12 Październik 2017 Napisano 12 Październik 2017 I co to jest w myśl ustawy PoRD pojazd specjalny... 36) pojazd specjalny - pojazd samochodowy lub przyczepę przeznaczone do wykonywania specjalnej funkcji, która powoduje konieczność dostosowania nadwozia lub posiadania specjalnego wyposażenia; w pojeździe tym mogą być przewożone osoby i rzeczy związane z wykonywaniem tej funkcji; Cytuj
Psuj Napisano 13 Październik 2017 Napisano 13 Październik 2017 persona non grata Człowiek bez mebli ???? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi