Robert66 Napisano 4 Grudzień 2017 Napisano 4 Grudzień 2017 Witam kolegów. Mam pytanie jak podchodzicie do do tz za szybą tzn. jak ją traktujecie jako tabliczką czy nie. Cytuj
Karlik10 Napisano 4 Grudzień 2017 Napisano 4 Grudzień 2017 To nie jest tabliczka znamionowa Chodzi Ci zapewne o nr VIN za szybą Cytuj
ar Napisano 4 Grudzień 2017 Napisano 4 Grudzień 2017 Chyba chodzi o nalepkę kontrolną - sam nie wiem. N - brak nalepki kontrolnej, o ile jest wymagana... Cytuj
Robert66 Napisano 4 Grudzień 2017 Autor Napisano 4 Grudzień 2017 Tak ten nr za szybą. to był fokus c max dałem n-kę. No ale takich sytuacji nie ma za wiele wiec chciałem się upewnić. Cytuj
aboz Napisano 4 Grudzień 2017 Napisano 4 Grudzień 2017 Tabliczka z VIN, umieszczona za szybą to nie jest tabliczka znamionowa. W C-Max VIN naniesiony jest obok prawego progu, a TZ na słupku B, też z prawej strony. dałem n-kę.A za co? Cytuj
danielg539 Napisano 4 Grudzień 2017 Napisano 4 Grudzień 2017 Tylko w autach amerykańskich numer umieszczony za szybą na przynitowanej blaszce można potraktować jako numer VIN a wszystkie pozostałe pojazdy musza mieć numer VIN wybity na nadwoziu (ramie) i TZ. Cytuj
jast Napisano 4 Grudzień 2017 Napisano 4 Grudzień 2017 Musisz na przyszłość precyzyjniej zadawać pytania w języku fachowym bo jesteś diagnostą. VIN znajduje się wybity na trwałym elemencie podłogi obok fotela pasażera, drugi do szybkiej identyfikacji przez Policję - na tabliczce którą znalazłeś za szybą z lewej strony. Tabliczka z numerem VIN i danymi pojazdu znajduje się na słupku środkowym prawym. Cytuj
Karlik10 Napisano 4 Grudzień 2017 Napisano 4 Grudzień 2017 to był fokus c max dałem n-kę Ale za co ? Znowu bardzo nieprecyzyjnie napisałeś ...... Cytuj
Paprock Napisano 4 Grudzień 2017 Napisano 4 Grudzień 2017 Oj tam, oj tam. Za tego ten... ten tegoes... no ten... Cytuj
JANUSZ60 Napisano 4 Grudzień 2017 Napisano 4 Grudzień 2017 jak podchodzicie do do tz za szybą tzn. jak ją traktujecie jako tabliczką czy nie. Tak ten nr za szybą. to był fokus c max dałem n-kę. No ale takich sytuacji nie ma za wiele wiec chciałem się upewnić. Czy diagnosta w ogóle może takie pytania zadawać ??? Cytuj
danielg539 Napisano 4 Grudzień 2017 Napisano 4 Grudzień 2017 JANUSZ60, taki jest niestety poziom w tym zawodzie i najwyższy czas coś z tym zrobić. Aż prosi się o egzaminy okresowe. Odpadnie 30% "elity" to i prestiż zawodu wzrośnie i pensje też. Nie będzie już miał kto stawiać pieczątek pomiędzy kolejnymi wymianami oleju. Cytuj
Fredek Napisano 5 Grudzień 2017 Napisano 5 Grudzień 2017 To proszę mi powiedzieć w takim razie jak można było zdać egzamin w TDT , przeciez niby tak ciężko jest , jak widać Tak ten nr za szybą. to był fokus c max dałem n-kę Czy diagnosta w ogóle może takie pytania zadawać ??? Ze to chyba czasami loteria jest Cytuj
danielg539 Napisano 5 Grudzień 2017 Napisano 5 Grudzień 2017 proszę mi powiedzieć w takim razie jak można było zdać egzamin w TDT Najpierw trzeba się zastanowić jaki procent diagnostów zdawało egzamin w TDT. Z moich obserwacji wynika, że diagności, którzy słabo znają przepisy to uprawnienia zdobywali w ubiegłym stuleciu. Cytuj
pentagram Napisano 5 Grudzień 2017 Napisano 5 Grudzień 2017 diagności, którzy słabo znają przepisy to uprawnienia zdobywali w ubiegłym stuleciu. Ja w 1996 i co, jestem gorszy i niedouczony Cytuj
cezary Napisano 5 Grudzień 2017 Napisano 5 Grudzień 2017 ja w 1993 r i jakoś w kompleksy z tego powodu nie wpadam, a czytając to forum i mając przyjemność pracy już z kilkoma diagnostami nowej ery wprost przeciwnie, choć muszę przyznać, są tu biegli od przepisów, których szczerze podziwiam Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 5 Grudzień 2017 Napisano 5 Grudzień 2017 Już kiedyś pisałem - są tacy co uważają "ja chcę być diagnostą" i są też tacy co uważają "ja nie muszę być diagnostą". Różnicę między nimi niech oceni każdy sam. Cytuj
cezary Napisano 5 Grudzień 2017 Napisano 5 Grudzień 2017 wpis o TZ a my znowu jakieś dyrdymały nie na temat, i to kto? Ci co tak piętnują pisanie nie na temat, piszę też o sobie i biję się w piersi " mea culpa " Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 5 Grudzień 2017 Napisano 5 Grudzień 2017 wpis o TZ a my znowu jakieś dyrdymały nie na temat Bo tak będzie dopóki się nie dowiemy o jaka tabliczkę autorowi tematu chodzi...bo na pewno nie o tabliczkę znamionową. Cytuj
Fredek Napisano 6 Grudzień 2017 Napisano 6 Grudzień 2017 Ja wiem , ja ja , chodzi o żólte Seicento Cytuj
Robert66 Napisano 6 Grudzień 2017 Autor Napisano 6 Grudzień 2017 Ale zawrzał jej! Sądziłem że w środowisku zawodowców można się posługiwać żargonem.Każdy możne mieć słabszy dzień. Podstawa wyniku "N". Dz.U.Nr227 poz 2250 pkt.1,1 Dziękuję wszystkim którzy odpowiedzieli na ten post. Ps.Hejt internetowy jak i szybka jazda samochodem jest objawem frustracji, jak mówią psycholodzy.Panowie więcej wiary. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 6 Grudzień 2017 Napisano 6 Grudzień 2017 Dz.U.Nr227 poz 2250 pkt.1,1 Faktycznie, niesłusznie zawrzało,,, przepraszamy,,, Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 6 Grudzień 2017 Napisano 6 Grudzień 2017 Podstawa wyniku "N". Dz.U.Nr227 poz 2250 pkt.1,1 Czy to ten http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20032272250 Status aktu prawnego: uznany za uchylony Może można i tak sam nie wiem [ Dodano: 06-12-2017, 11:46 ] Sądziłem że w środowisku zawodowców można się posługiwać żargonem Jak nas widzą tak o nas piszą... Cytuj
DARIO64 Napisano 6 Grudzień 2017 Napisano 6 Grudzień 2017 Ale zawrzało. Po numerze dziennika ustaw jaki podałeś,to chyba dopiero początek . Fora internetowe czytają różni ludzie , ci co siedzą na stołkach też . Żargon żargonem ale dziennik który podałeś był już nieważny gdy rejestrowałeś się na forum ,czyli 8 lat temu . Wystarczyło poszukać na forum w temacie numeru za szybą http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/download.php?id=2072 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/download.php?id=2273 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/download.php?id=2272 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi