Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam taki problem z samochodem marki Zastava 125p , niczym nie rózni sie od"Dużego Fiata'" samochód jest sprowadzony wg DR Byłej Jugosłwii dokladnie z miasta Ćuprija które znajduje sie na terenie dzisejszej Serbii.

1 . Taki ma nr Nadwozia 11506*813236 chodzi o gwiazdke w srodku jak ją traktować?

2. Jaki wpisac kraj poprzedniej rejestracji?

3 Prosiłbym o jakies dane techniczne P.1 1481 P.2 55KW G.960.

Napisano

cyt: Zastava 125pz (jugosłowiańska wersja Polskiego Fiata 125p, 1970–1983).Pojazd był napędzany 4-cylindrowymi, silnikami o zapłonie iskrowym o pojemności skokowej 1295 cm³ i mocy 60KM lub 1481 cm³ i mocy 75KM.

W Serbii takich skarbów jest dużo, czasem jak u nas PRL.

Napisano

Tylko u nich nie ma rdzy autko blacharsko idealne ,dalej nie wiem co ztym nr nadwozia zrobić?

Napisano

Gwiazdkę należy wcale nie traktować, czyli najzwyklej pominąć. Jest to znak oddzielający zapisy. Na przykład rozdziela stały zapis, stały kod typu pojazdu, od indywidualnie przyporządkowanego kolejnego numeru fabrycznego schodzącego z taśmy montażowej.

Napisano

Gwiazdki w nr po prostu pomijasz - numer zapisujesz jednym ciągiem.

Praktycznie każdy fiat produkowany w Polsce ma takie "coś" w numerze. nie widziałeś wcześniej?

Kraj poprzedniej rejestracji bez większego znaczenia. Może być zgodny z DR, a może być aktualna nazwa tegoż kraju.

Napisano

Moze jestem zbyt krótko w tej branży mnie spotkałem takiego nr we Fiacie tak zrobię ze poprostu pominę. Ps Tylko ta gwiazdka również jest w DR

Napisano

W bardzo starych DR z kraju też te gwiazdki czasami można było spotkać. Zarówno w nr silnika, jak i nadwozia.

Napisano

Wk zasugerował wpisac nr bez "gwiadki" ale opisać w uwagach że miedzy "tym a tym znakiem" wystepuje gwiazdka . A na koniec pani powiedziała że moze warto zaczerpnąć opinii rzeczoznawcy? :-D

Napisano

No to niech zasięga... ta Pani... Eh...

Ciekawe czy dla każdego auta ma taką "teorię".