PatJez Napisano 2 Maj 2018 Napisano 2 Maj 2018 (edytowane) Witam, Zakupilem auto VW touran z kategoria N1. Wyciagnalem z VW polska centrala poznan dokument ze auto opuscilo fabryke z homologacja na 5 osob kat M1. W aucie zadnych zmian konstrukcyjnych nie bylo stwierdzone organoleptycznie., 5 foteli 5 pasow ori. Jak bedzie z przegladem i rejestracja? Edytowane 2 Maj 2018 przez PatJez Cytuj
markes30 Napisano 2 Maj 2018 Napisano 2 Maj 2018 (edytowane) Zmiany konstrukcyjne kiedyś być musiały !!! Potrzebujesz: 1. Zaświadczenie z obojętnie jakiego warsztatu samochodowego, informujące o demontażu przegrody i montażu 2 rzędu foteli z pasami. 2. Tak przygotowany jedziesz na OSKP na badanie na zmiany konstrukcyjne. Edytowane 2 Maj 2018 przez markes30 Cytuj
PatJez Napisano 2 Maj 2018 Autor Napisano 2 Maj 2018 (edytowane) ale tam przegrody nigdy nie bylo a fotele poprzedni wlasciciel oddal w gratisie, w touranie robi sie klik i fotele sa, pasy nie byly ruszane. auto z finlandii, pierwszy przeglad w kraju Edytowane 2 Maj 2018 przez PatJez Cytuj
markes30 Napisano 2 Maj 2018 Napisano 2 Maj 2018 Jeśli będziesz się upierał, że nie było to nic nie załatwisz. Nie widziałeś pojazdu od początku i najzwyczajniej nie wiesz wszystkiego. Zrób tak jak napisałem inaczej się nie da. Cytuj
smaug Napisano 2 Maj 2018 Napisano 2 Maj 2018 Sprawdź w wydziale komunikacji gdzie będziesz rejestrował czy możesz zrobić zmianę rodzaju przed rejestracją , dokument z VW będzie przydatny przy bad. tech i jak jest podana masa własna to super Cytuj
Psuj Napisano 6 Maj 2018 Napisano 6 Maj 2018 Dnia 2.05.2018 o 12:43, PatJez napisał: ale tam przegrody nigdy nie bylo Ile miejsc jest w dowodzie rejestracyjnym i jaki jest tam wpisany nr homologacji? Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Marek1 Napisano 24 Maj 2018 Napisano 24 Maj 2018 Dnia 2.05.2018 o 12:43, PatJez napisał: ale tam przegrody nigdy nie bylo a fotele poprzedni wlasciciel oddal w gratisie, w touranie robi sie klik i fotele sa, pasy nie byly ruszane. auto z finlandii, pierwszy przeglad w kraju http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20052011666/O/D20051666.pdf Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi