leski66 Napisano 25 Czerwiec 2019 Napisano 25 Czerwiec 2019 1 godzinę temu, Paprock napisał: - ja bym zaproponował truskawki w śmietanie! Hmmmm..... A czemu w śmietanie ? Jak już proponować to z jogurtem ( mniej kaloryczne ) Przepraszam , że nie w temacie . Cytuj
IVVO Napisano 25 Czerwiec 2019 Napisano 25 Czerwiec 2019 (edytowane) Panowie - oni przychodzą dla Nas - taka kontrola to czasami jedyna okazja aby coś czego nie dało się zrobić przez kilka lat było zrobione - to właściwie jedyny bat na przedsiębiorcę - więc czasami warto szepnąć że to i to jest nie halo Oni kontrolują przedsiębiorcę - nie WAS Edytowane 25 Czerwiec 2019 przez IVVO Cytuj
Paprock Napisano 25 Czerwiec 2019 Napisano 25 Czerwiec 2019 No IVVO, ale co tu szeptać lub głośno gadać. U mnie przyszli, odebrali stację i po sprawie. Co trzeba było, to odmalowałem, poprawiłem, polatałem na mopie i nawet mała premię dostałem. Sprzęty odkurzyłem, papiery naszykowałem. Bramy, szyldy (po perturbacjach) oraz stanowiska zewnętrzne jak się patrzy. Kawa, herbata, woda mineralna... Jak dobrze pokapowałem, to jest ponowny odbiór, a nie coroczna kontrola, żeby podpowiedzieć na co w tym roku nadzory mają hopla. Cytuj
rajmund zawieja Napisano 26 Czerwiec 2019 Napisano 26 Czerwiec 2019 uszkodzone kafle to masz na myśli te w kanale czy na ławie pomiarowej Cytuj
mike_van_mik Napisano 2 Październik 2019 Autor Napisano 2 Październik 2019 pytanko, czy ma ktoś tzw check listę i mógłby zapodać ???? Chodzi o listę po kolei żeby o czymś nie zapomnieć podczas kontroli Starostwa i Inspektorów ???? będę zaraz rzeźbił taką listę, ale jakby ktoś zapodał to sobie porównam piwko zimniutkie stawiam tylko patrzeć jak na dniach mnie odwiedzą Cytuj
wadi Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 " chłopaki " z serwisu powinni mieć a Ty uzupełnisz brakujące , itd Cytuj
Paprock Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 Pytasz o cała kontrolę łącznie z warunkami budowlanymi, wyposażeniem stacji jako całości komórki organizacyjnej, czy bardziej Ci chodzi o sam proces pokazowego badania technicznego? O! Nowe badanie: "pokazowe"! Cytuj
mike_van_mik Napisano 2 Październik 2019 Autor Napisano 2 Październik 2019 sam proces pokazowego badania techniocznego Cytuj
duchu Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 Czyli normalnie to idziesz po łepkach? Cytuj
yogi1984 Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 Co by ta pokazówka nie zakończyła się jak kolegi na zmianie? ff nowe.tif Cytuj
robertos Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 Jak 20 lat pracuję tak nigdy , żadnej pokazówki nie robiłem . Panowie na kontroli . Brama w dół , przy wjeździe na stację " latarnik" informujący klientów , że jest kontrola proszę przyjechać później . Po kontroli w protokóle na końcu wzmianka , że podczas kontroli nie było przeprowadzane badanie pojazdu . Z tego co się orientuję to wszystkie stacje w mieście taki myk stosują . Oczywiście wszystko dyskretnie . Poczytaj to : https://www.diagnostasamochodowy.pl/2019/nadzor-nad-skp-z-lamaniem-prawa/ Cytuj
Paprock Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 W zaleceniach pokontrolnych pada stwierdzenie, że jednak zespół kontrolujący obserwował proces badania: http://bip.um.wroc.pl/artykul/725/38885/stacja-kontroli-pojazdow-ul-przedmiejska-6-10-we-wroclawiu Najlepiej wyłapać na brudno sobie to, co standardowo się pomija. A przynajmniej ja pomijam. Bo natrzaskać rocznie z dwadzieścia tysięcy badań zgodnie z zakresem badania, to w życiu bym nie natrzaskał. 1 Cytuj
mike_van_mik Napisano 2 Październik 2019 Autor Napisano 2 Październik 2019 21 minut temu, duchu napisał: idziesz po łepkach? nie będę tego komentował..... Cytuj
Mecher Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 (edytowane) Ja tez czekam (już chyba ze dwa tygodnie), za pewne będa po 4 pażdziernika, by sprawdzić czy wydajemy nowe zaświadczenia ... Edytowane 2 Październik 2019 przez Mecher Cytuj
wadi Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 Godzinę temu, robertos napisał: Po kontroli w protokóle na końcu wzmianka , że podczas kontroli nie było przeprowadzane badanie pojazdu . Dlatego przeprowadzana jest następna kontrola w późniejszym terminie. Kontrolujący SKP muszą mieć w protokole dane i wyniki z badanego przez diagnostę pojazdu.Tak jest na moim terenie , podejrzewam,że praktycznie wszędzie ( wyjątkiem mogą być starostwa , gdzie nie było NIK-u). Cytuj
michal_k Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 A mnie zawsze ciekawiło w jaki sposób jedno wykonane badanie w obecności kontrolujących ma się przekładać na tysiące innych badań wykonywanych na tej samej stacji. Cytuj
mirek_handlarz Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 U nas w jeden dzień przychodzą kontrolerzy - otwierają kontrolę, oczekują na stacji na przyjazd klienta - obserwują wykonanie 3-4 badań, proszą o wtórniki zaświadczeń do badań. Jeden z Panów sprawdza dokumenty, rejestry - drugi przygląda się badaniu i przy kolejnym badaniu zmiana. Poprzednia kontrola nie zakończyła się w jednym dniu - przyjechali na zamianę zmiennika i kontynuowali kontrolę. Szczerze nie mam nic do zarzucenia. Cytuj
michal_k Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 12 minut temu, mirek_handlarz napisał: proszą o wtórniki zaświadczeń do badań A na jakiej podstawie? Wtórniki zaświadczeń literalnie wydaje się posiadaczowi pojazdu Cytuj
mirek_handlarz Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 (edytowane) Żaden klient nie protestował, a kontrolujący zawsze prosi o wtórnik. Spróbuję zaprotestować przy kolejnej kontroli, tylko obawiam się, że posiadacz swój egzemplarz udostępni kontrolerowi ? Edytowane 2 Październik 2019 przez mirek_handlarz Cytuj
leski66 Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 2 godziny temu, yogi1984 napisał: Co by ta pokazówka nie zakończyła się jak kolegi na zmianie Co do miernika nacisku na pedał hamulca - to można byłoby z kontrolującymi podyskutować : https://www.diagnostasamochodowy.pl/2019/wygrany-protest-kolegi/?highlight=miernik nacisku na pedał hamulca A co do całej reszty to ........ no, cóż mogę rzec ....... Cytuj
mike_van_mik Napisano 2 Październik 2019 Autor Napisano 2 Październik 2019 7 minut temu, mirek_handlarz napisał: a kontrolujący zawsze prosi o wtórnik. lepiej mu wydrukować i dać. Nie damy, będziemy się mądrzeć, i w końcu po złości będzie szukał haczyku, o co tu się przypi... :) Cytuj
leski66 Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 @mike_van_mik wnioskuję, że to Twój pierwszy " stresik " - ta kontrola, bo " egzaminu " nie liczę . Cytuj
leski66 Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 @mike_van_mik nie ma się czym przejmować (zadręczać ), bo na kontroli czas tak szybko leci, że nawet się nie spostrzeżesz, jak będzie już po........ ( kontroli oczywiście ) Cytuj
grzegorz70 Napisano 2 Październik 2019 Napisano 2 Październik 2019 3 godziny temu, wadi napisał: Kontrolujący SKP muszą mieć w protokole dane i wyniki z badanego przez diagnostę pojazdu. U mnie jest tak samo, jeżeli nie pojawi się pojazd, wizyta jest przekładana na następny termin i tak do skutku. Nie opłaca się wyganiać klientów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi