Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

potrzebuję date produkcji mazda 6 z usa JM1GJ1U68E1156692

z góry dzięki

i to co załączyłem to jest brief usa tak? bo pierwszy raz takie cudo będę robił... :)

brief usa.jpg

Edytowane przez mike_van_mik
Napisano

Zwróć uwagę czy na TZ nie ma miesiąca i roku produkcji,z USA powinno być

Napisano

okej a data 1 rej. ??? bo ta data 12/10/18 to jest wydania...

Napisano

Ja wpisuję zawsze pierwszy styczeń roku produkcji,ale wczoraj tu była rozmowa,że różnie podchodza do tego WK.

Napisano
18 minut temu, mike_van_mik napisał:

to jest brief usa tak?

To jest tzw. "inny dokument potwierdzający rejestrację" - wydany dla pojazdu uszkodzonego. Nie stanowi podstawy do wykonania badania.

Napisano
2 minuty temu, crackers napisał:

,że różnie podchodza do tego WK. 

no to co innego wg WK można wpisać, skoro nie ma daty 1 rejestracji????  tak myslalem ze 01.01. daty produkcji .

Teraz, michal_k napisał:

Nie stanowi podstawy do wykonania badania.

to na jakiej podstawie moge zrobic badanie okresowe przed 1 rej????\

Napisano

świadectwo uratowania w wolnym tłumaczeniu,wyślij po pozwolenie czasowe.

Napisano

Data produkcji 2013.11.01 ale sprawdź na TZ jest data.

Napisano

no dobra a masy 1945 to rozumiem ze jest F1 F2???? 1029 i 921 - to naciski na osie odpowiednio przednia i tylna

a masa zespołu pojazdu z czego ustalić?

Napisano

nom ale w tych linkach nie ma danych zespołu pojazdu....

Napisano

Bo nie wszystkie z USA mogą rzeczową przyczepę ciągnąć ( najlepiej to podpytać Kolegę @aboz-a w tej " kwestii " ):wink:

Napisano (edytowane)

Auta że Stanów F3 nie posiadają na tabliczce,było coś o tym parę dni wstecz pisane,zapodal bym link ale kiepsko szukanie mi idzie☹️

Edytowane przez yogi1984
Napisano

@PrzemekBorowiecki ale nic nie ma w tym linku odnosnie F3 ... czyli jak nie ma F3 na TZ (bo nie ma) to mam w zespole pojazdów wpisać - ? jakos nie chce mi sie wierzyć, mazda 6 to przeciez potężna maszyna :)  a jak - w zespole pojazdów to masy o1 i o2 tez kreski???

Napisano

Wyślij po PC bo z tego co widzę to nisko napisane jest że obrażenia powyżej 75% a z rejestracją tego może być różnie

Napisano

zadzwonie do Wk i dowiem się :) ale czekam na masę F3 :) piwo stawiam kto ustali jaka i dlaczego :D

Napisano

To jest benzyna 2.5 litra ? 141 [kW] ? Jeżeli tak to katalogi podają:

O.1.: 1500 [kg]

O.2.: 700 [kg]

PS. Adnotacja: Uszkodzenia większe niż 75 % - naprawialne.

Czerwone blachy i przy okazji po kolizyjne badanie - od niego trzeba by zacząć w ogóle - taka moja sugestia.

Napisano

Akurat na serwisie obok mam taką mazdę tylko że 2 litry i krajowa 2014 rok F1,F2 -1945kg.,F3-3445kg O1-680kg, O2-1500kg. Niestety 2.5 się rzadko trafiają.

Napisano

myślę jednak że nie będę wpisywał masy F3, nie będę czarował skąd dane wziąć, poinformuje klienta ze nie ma takich danych i z ciagniecia przyczepki nici ;)

Napisano

no nie wiem czy "dochowałeś należytej staranności w celu ustalenia nieznanych danych technicznych" stwierdzeniem "nie będę czarował..." myślę że nie. :silent:

Napisano

może przez weekend coś namierzę :) jeszcze ewentualnie rzeczoznawca wchodzi w grę ale klient chyba się nie ucieszy :)

Napisano (edytowane)

Jeszcze nie spotkałem Mazdy, która nie mogłaby ciągnąć przyczepy, a to, że amerykańce nie podają tego parametru na tabliczce nie może być wykładnią, że pojazd jest niezdolny do montażu haka i ciągnięcia przyczepy. 

Zapuściłbym jeszcze żurawia pod ogon, bo może być fabryczny hak i co wtedy. ;-)

Edytowane przez Paprock