Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

niezgodnoscicepik2.0@mc.gov.pl.
witam, czy na dzień dzisiejszy formularz niezgodności (brak pojazdu w CEPIE ) wysyłamy na  powyższy adres ?

Napisano

Jak to brak?

Iloma sposobami był wyszukiwany?

Co to za tajemnicza marka, typ, rodzaj?

Napisano

przyczepa cieżarowo rolnicza  autosan

wyszukiwałem po wszystkich obcjach 

Napisano

Pewnie nie przeemigrowała, i jest w "starej bazie", często ma takie rolnicze sprzęty

Napisano

Jak pojazd jeszcze w tym samym WK, to problemu nie ma. Dobra zmiana z 8 m-cznym poślizgiem, ciekawe ile by miała ta zła ...

Napisano

Do cep wysyłamy tylko jak pojazdu nie ma cep a nie jak masy nie pasują 

Napisano
13 minut temu, smaug napisał:

wysyłamy tylko jak pojazdu nie ma cep a nie jak masy nie pasują 

a ja sobie wysłałem z powodu mas, a co, tak mnie naszło, sprawdziłem dzięki temu działanie tej formuły, porozmawiałem z miłą Panią która do mnie zadzwoniła, dostałem liścik i wiem o co w tym wszystkim "kaman" :wink:

Napisano
32 minuty temu, smaug napisał:

Jak 8 miechów trzeba decyzji i powiadomienia odnośnie tylko masy własnej, to ile trwa to odnośnie braku pojazdu w bazie ? Dwie kadencje sejmu, czy do czasu "nowej władzy" ?

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, smaug napisał:

no nie tylko, bo § 5 ust. 8 (776) tak stanowi, co prawda w moim przypadku nie było problemu z wprowadzeniem danych badanego pojazdu ale niezgodność danych między DR a CEP była więc 

https://forum.norcom.pl/index.php?/topic/15099-brak-pojazdu-w-cepie/&do=findComment&comment=283486

:wink:

Edytowane przez cezary
Napisano

Niezgodność była, tylko z odpowiedzi którą dostałeś wynika ze nie są organem właściwy do sprostowania czyli nie musisz im tego zgłaszać , myślę ze §5 ust  8 dotyczy bardziej różnic w typie i modelu pojazdu niż danych technicznych , podobna informacja jest na str. cepik 

• inne dane, które są zawarte na dowodzie rejestracyjnym  – o ile faktycznie uniemożliwiają wprowadzenie danych badania technicznego do ewidencji.
  • UWAGA! Drobne różnice pomiędzy danymi wpisanymi w dowodzie rejestracyjnym a danymi w ewidencji (np. w marce i modelu na DR – np. skoda 6Y fabia czy skoda fabia) ale nie uniemożliwiające wprowadzenie danych badania technicznego do ewidencji nie mogą być podstawą do odmowy przeprowadzenia badania technicznego 
  • 2 years later...
Napisano

Witam. MIał ktoś taki przypadek, że badanie po zakończeniu poszło do cepik, na historii pojazdu jest widoczne, a Pani z WK dzwoni, że klient chce przerejestrować auto ale badania nie widzi w CEPIKu??

Napisano

Miałem. Co jaki i kiedy już nie pamiętam ale było coś takiego.

Wydział Komunikacji widział ale, jak dobrze pamiętam, auta nie było w historiapojazdu.gov.pl

Napisano (edytowane)

Przypomniałem sobie.

WK widział auto i moje BT w swoim systemie. Ja na SKP w CEPiK widziałem auto ale nie widziałem już dawno wykonanego mojego ostatniego BT. W historiapojazdu.gov.pl też nie było mojego BT i dlatego klient przyszedł z reklamacją.

Co to było za auto i jak się to skończyło nie wiem.

Edit.
Oczywiście badanie było wysłane do CEPiK i była przy nim "zielona kropeczka".

Edytowane przez radekd2
Napisano
52 minuty temu, Bartek24 napisał:

tu jest na odwrót, tzn WK nie widzi, a na historii jest.

Znaczy, że WK źle suka, bo dane zawarte w historii pojazdu pochodzą z CEPiK-u. Chyba, że później była jakaś migracja danych i BT się zgubiło.

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Bartek24 napisał:

Witam. MIał ktoś taki przypadek, że badanie po zakończeniu poszło do cepik, na historii pojazdu jest widoczne, a Pani z WK dzwoni, że klient chce przerejestrować auto ale badania nie widzi w CEPIKu??

Raptem kilka dni wstecz miałem coś takiego.

mObywatel widzi BT, historia gov widzi a WKnie widzi. Autko akurat było moje prywatne i po sprzedaży wyszło przy przerejestrowaniu że go nie ma...

Faktycznie jak wrzucam pojazd to w cep jest widoczny że BT okresowe tego i tego dnia wykonano,lecz już  przedłużenia brak..  

Także lepsze okulary pani w WK nie pomogą 🙂bo to jednak system coś "gubi"..

Edytowane przez yogi1984
Napisano
Godzinę temu, yogi1984 napisał:

w cep jest widoczny że BT okresowe tego i tego dnia wykonano,lecz już  przedłużenia brak..  

Dokładnie jest tak samo. Dzwoniłem do cepik, to kazali dzwonic do producenta oprogramowania. Zadzwoniłem, przedstawiłem sytuacje, to powiedzieli, że wina cepik, bo skoro w programie jest jako wysłane i widnieje na historii pojazdu, to musiało być wysłane prawidłowo przez program. Pan od programu powiedział, żeby wysłać klienta z zaświadczeniem z badania do WK i wydział, jako urząd rejestrujacy na podstawie zaświadczenia powinien uzupełnic ten termin kolejnego badania. Jak będzie okaże się we wtorek, jak klient wybierze się do WK.

• 2 weeks later...
Napisano
W dniu 12.08.2022 o 13:52, Bartek24 napisał:

Pan od programu powiedział, żeby wysłać klienta z zaświadczeniem z badania do WK i wydział, jako urząd rejestrujacy na podstawie zaświadczenia powinien uzupełnic ten termin kolejnego badania. Jak będzie okaże się we wtorek, jak klient wybierze się do WK.

Powodzenia życzę  :) Daj znać jaki będzie efekt wizyty..

Napisano
16 godzin temu, Karabinieri napisał:

Daj znać

Chyba wszystko poszło w porządku, bo już nikt nie dzwonił. Kolega z innej stacji miał kilka dni temu podobną sytuację i wystarczyło, że tylko mailem dosłał zaświadczenie.