panczo231 Napisano 28 Grudzień 2019 Napisano 28 Grudzień 2019 Witam. Robiłem pierwsze badanie pojazdu sprowadzonego z Kanady .Standardowo spisałem stan licznika z zestawu wskaźników. Po dwóch miesiącach dostałem wezwanie na policję w celu wyjaśnienia .Okazało się że na Kanadyjskim dowodzie na tylnej stronie był wpisany (odręcznie ) przebieg o 120000 większy. Czy postąpiłem prawidłowo ? Czy coś mi grozi? Cytuj
Mecher Napisano 28 Grudzień 2019 Napisano 28 Grudzień 2019 Diagnosta ma spisać aktualny (na badaniu) stan licznika. I tak zrobiłeś, jak piszesz. 9 minut temu, panczo231 napisał: był wpisany (odręcznie ) przebieg o 120000 większy. Ktoś to poświadczy(ł) ? No chyba, ze po twoim badaniu ktoś powiększył, o te brakujące na badaniu 120 tyś. ... Cytuj
panczo231 Napisano 28 Grudzień 2019 Autor Napisano 28 Grudzień 2019 Klient zakupił samochód z licytacji przekonany że jest taki jak ja wpisałem .Prawdopodobnie ktoś cofał licznik w Niemczech bo tam to auto dotarło przed naszym krajem. W ogłoszeniu przebieg był zgodny z moim.Czy ja mam obowiązek zgłosić fakt takiej rozbieżności w stosunku do wpisu w dowodzie? Cytuj
yogi1984 Napisano 28 Grudzień 2019 Napisano 28 Grudzień 2019 23 minuty temu, panczo231 napisał: Czy ja mam obowiązek zgłosić fakt takiej rozbieżności w stosunku do wpisu w dowodzie? Nic na chwilę obecną obowiązku zgłaszać nie masz. W momencie badania postąpiłeś słusznie spisując to co wskazuje drogomierz i żadnych konsekwencji z tego powodu nie będziesz miał. 1 Cytuj
aboz Napisano 28 Grudzień 2019 Napisano 28 Grudzień 2019 Dokonujesz odczytu drogomierza. Nic ponad to. I tej wersji trzymaj się wszędzie. Na SKP nie masz narzędzi do weryfikacji faktycznego przebiegu. Cytuj
Wacek Napisano 28 Grudzień 2019 Napisano 28 Grudzień 2019 Twoje zadanie to odczyt licznika z natury 6 godzin temu, panczo231 napisał: Czy coś mi grozi? nic Ci nie grozi, postąpiłeś prawidłowo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi