michal_kubek Napisano 25 Styczeń 2020 Napisano 25 Styczeń 2020 Witam. Samochód ciężarowy DAF sprowadzony z Francji. W DR z Francji w wpisane : "CAM - SAMOCHÓD CIĘŻAROWY, FURGON." Jednak fizycznie i prawdziwie w tym furgonie mieści się warsztat. Czy istnieje szansa zarejestrowania go od razu na samochód specjalny-pogotowie techniczne /warsztat? Wg mnie najpierw rejestracja później zmiany konstrukcyjne standardowo, lecz fizycznie żadnych zmian by nie było bo to furgon w pełnej zabudowie warsztatowej. Cytuj
Paprock Napisano 25 Styczeń 2020 Napisano 25 Styczeń 2020 Po mojemu we francuskim dowodzie określony jest typ nadwozia i ja bym tego nie ruszał, bo u nas wymagany jest rodzaj pojazdu - a więc specjalny i przeznaczenie - warsztat. Cytuj
michal_kubek Napisano 25 Styczeń 2020 Autor Napisano 25 Styczeń 2020 Dokładnie tak to wygląda w tłumaczeniu Cytuj
michal_k Napisano 25 Styczeń 2020 Napisano 25 Styczeń 2020 Z dokumentu nie wynika, że pojazd jest specjalnym warsztatem. W grę mogą wchodzić 2 przypadki: - klasyfikacja francuska nie przewiduje takiego pojazdu, więc we Francji to normalna ciężarówka - pojazd był normalną ciężarówką, którą ktoś wyposażył w urządzenia warsztatowe = zmiany konstrukcyjne Cytuj
michal_kubek Napisano 25 Styczeń 2020 Autor Napisano 25 Styczeń 2020 Godzinę temu, michal_k napisał: - klasyfikacja francuska nie przewiduje takiego pojazdu, więc we Francji to normalna ciężarówka Tak mi właśnie jeden tłumaczył. Więc zrobić normalnie na ciężarowy a później zmiany? Cytuj
michal_k Napisano 25 Styczeń 2020 Napisano 25 Styczeń 2020 Jeśli masz dokument na zmianę rodzaju to najpierw zmiany, a następnie okresowe. Oczywiście zgodnie ze stanem faktycznym, czyli jako specjalny. Cytuj
blakop Napisano 25 Styczeń 2020 Napisano 25 Styczeń 2020 4 godziny temu, michal_kubek napisał: Więc zrobić normalnie na ciężarowy a później zmiany? Tak dokładnie. Pomimo, że widzisz przed sobą pojazd specjalny i tak wydajesz zaświadczenie, że jest to pojazd ciężarowy. Najlepiej od razu zgłoś tą sprawę do WK, która w tej sytuacji zacznie postępowanie w sprawie cofnięcia uprawnień oraz zgłoś się do prokuratury celem wszczęcia postępowania karnego o poświadczenie nieprawdy przez osobę pełniącą funkcję publiczną. Cytuj
Rafi90 Napisano 26 Styczeń 2020 Napisano 26 Styczeń 2020 W dniu 25.01.2020 o 09:34, michal_k napisał: Z dokumentu nie wynika, że pojazd jest specjalnym warsztatem. W grę mogą wchodzić 2 przypadki: - klasyfikacja francuska nie przewiduje takiego pojazdu, więc we Francji to normalna ciężarówka To bardzo prawdopodobne bo te klasyfikacje nie są w żaden sposób zunifikowane 23 godziny temu, michal_kubek napisał: Tak mi właśnie jeden tłumaczył. Więc zrobić normalnie na ciężarowy a później zmiany? Najpierw się robi ZK a później OBT. To tak jakbyś za pierwszym razem poświadczył nieprawdę, a dopiero później chciał ją prostować... Cytuj
michal_kubek Napisano 27 Styczeń 2020 Autor Napisano 27 Styczeń 2020 Dzięki za nakierowanie panowie. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi