Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Dzień Dobry.

Jak w temacie czy można wykonać OBT pojazdu z starym dowodem rejestracyjnym ( mam na myśli te wydawane do 2004r).  Owszem rozporządzeniu jest mowa o dowodzie rejestracyjnym  i tyle.

Jest to Toyota Supra z początku lat 90 o od dekady nie posiada ważnego BT.

Czy takie dokumenty miały jakąś date ważności (np. do któregoś roku) lub obowiązek wymiany?

Edytowane przez Masselo
Napisano

No DR to DR. Prześledziłbym w tym starym DR informacje odnośnie danych technicznych, jeśli git to wpisałbym nacisk w kN do zaświadczenia z OBT żeby klient nie latał pomiędzy SKP a WK, że w tym starym DR brakuje tego czy owego. :smile:

Napisano
16 minut temu, Masselo napisał:

czy można wykonać OBT pojazdu z starym dowodem rejestracyjnym

Tak. Śmiało robić można.

Napisano

Dowody rejestracyjne wydane wg poprzednich wzorów zawsze zachowywały ważność, dlatego o ile dane w nich zawarte są ciągle aktualne to DR jest ważny bezterminowo.

Napisano
20 godzin temu, Masselo napisał:

Jest to Toyota Supra z początku lat 90 o od dekady nie posiada ważnego BT.

Tak z ciekawości to jest ona w CEPiK-u?

Napisano
W dniu 28.05.2020 o 14:52, leski66 napisał:

Prześledziłbym w tym starym DR informacje odnośnie danych technicznych

i można dobry uczynek zrobić i wpisać masę zespołu f.3 ;)

Napisano

Witam.

Ależ to było badanie, nic tam się nie zgadzało  oprócz Vin i nr Rej.  

Np. Masa   dziś(O1) z briefu( klient miał ksero z przed lat ) było jako DMC pojazdu ,  ogólnie  błędne tłumaczenia dokumentu  i chyba stąd te wszystkie  buble. Co mogłem wyprostowałem  ale i tak było N za liczbe miejsc.
Powiedzcie mi czy kiedyś było tak że :jeśli "składak" to rok produkcji w DR był wpisywany ten w którym nastąpiła rejestracja  w Polsce?

W dniu 29.05.2020 o 10:49, danielg539 napisał:

Tak z ciekawości to jest ona w CEPiK-u?

Tak była  w CEpiku .  Dane Dokumentów, Dane z DR i czerwony napis

"STAN(OPIS): Zarejestrowany - archiwalny"

Pozdrawiam