Bboda202 Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 (edytowane) Witsm mam następujący problem kupiłem autolawete dmc3500 opel movano w dr wpisane ciężarowy przeznaczenie wykropkowane po 3 tygodniach jadę na przegląd a tu problem nikt niechce go zrobić bo są zmiany konstrukcyjne i zadają kwitu kto przerabiał ale ja go niemam poprzedni właściciel tez niema i co teraz z tym fantem Edytowane 2 Czerwiec 2020 przez Bboda202 Cytuj
DURP Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 Witam, proponuję najpierw nauczyć się pisać bez błędów.. Cytuj
adam1501 Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 Co zostało zmienione? Co to znaczy autolawetę? Pomoc drogowa? Czy ciężarowy do przewozu pojazdów. Jakim cudem pojawiły się zmiany konstrukcyjne a właściciel pojazdu nie ma o tym zielonego pojęcia? Cytuj
Bboda202 Napisano 2 Czerwiec 2020 Autor Napisano 2 Czerwiec 2020 Wcześniej był to furgon i tak widnieje w bazie cepik a teraz jest założony najazd w dr ma wpisane ciężarowy a w miejscu przeznaczenie niema żadnej wpisanej adnotacji Cytuj
leski66 Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 Jak w CEP jest " blaszakiem " : 12 minut temu, Bboda202 napisał: a tu problem nikt niechce go zrobić bo są zmiany konstrukcyjne i zadają kwitu To nie ma co się dziwić. Napisz coś więcej o pojeździe i ( całej sprawie ) ale już po polsku Cytuj
Bboda202 Napisano 2 Czerwiec 2020 Autor Napisano 2 Czerwiec 2020 Na pojeździe z tego co się dowiedziałem był kontener został zdemontowany i założony został najazd tylko niewiem dlaczego w cepiku widnieje furgon Cytuj
adam1501 Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 Bo ktoś przebudował pojazd i niedopełnił formalności. Teoretycznie to dalej kontener a w praktyce zwierz do przewozu pojazdów. Cytuj
Bboda202 Napisano 2 Czerwiec 2020 Autor Napisano 2 Czerwiec 2020 (edytowane) Zgadza sie ktoś niedopełnil formalności ale co teraz zrobić diagnosta niewykona badania bez zaświadczenia z firmy która wykonala zabudowę Edytowane 2 Czerwiec 2020 przez Bboda202 Cytuj
leski66 Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 8 minut temu, Bboda202 napisał: (...) tylko niewiem dlaczego w cepiku widnieje furgon Może trza cofnąć się do badania " porazpierwszego ". W/g mnie nie dołożyłeś starań przy kupnie. Teraz to tylko ZK. 2 minuty temu, Bboda202 napisał: diagnosta niewykona badania bez zaświadczenia z firmy która wykonala zabudowę Tak ! Cytuj
Bboda202 Napisano 2 Czerwiec 2020 Autor Napisano 2 Czerwiec 2020 Czyli muszę załatwić z warsztatu który ma odpowiedni wpis bodajże g45.20 o zmianach konstrukcyjnych i przedstawić go diagnoście Czyli najlepiej oddać ja na złom i 22 tys poszły sobie na spacer poprzedni właściciele robili przeglądy ja niemoge bo sobie życzą zaświadczenie którego niemam i mieć niebede bo to nie ja przerabiałem Cytuj
michal_k Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 17 minut temu, Bboda202 napisał: diagnosta niewykona badania bez zaświadczenia z firmy która wykonala zabudowę Jeśli nie chcesz zmieniać rodzaju na specjalny (z przeznaczeniem pomoc drogowa) tylko zostawić ciężarowy (z przeznaczeniem przewóz pojazdów) to żaden dokument z firmy zabudowującej nie jest potrzebny, bo nie ma zmiany rodzaju. Cytuj
Bboda202 Napisano 2 Czerwiec 2020 Autor Napisano 2 Czerwiec 2020 (edytowane) Niechce nic zmieniać ale byłem w 5 stacjach i nikt niechce zrobić przeglądu bez tego zaswiadczenia a w dr niema wpisu przewóz pojazdów tylko jest puste miejsce Edytowane 2 Czerwiec 2020 przez Bboda202 Cytuj
michal_k Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 To powiedz, że nie zachodzi zmiana rodzaju (był ciężarowy - jest ciężarowy). Zachodzi jedynie zmiana podrodzaju i przeznaczenia. Diagnosta może wymagać opinii rzeczoznawcy lub innego wiarygodnego dokumentu potwierdzającego masę własną pojazdu po zmianach. Cytuj
Bboda202 Napisano 2 Czerwiec 2020 Autor Napisano 2 Czerwiec 2020 (edytowane) Po sprawdzeniu auta w cepiku wychodzi ciężarowy furgon A jest najazd poprzedni właściciele robili przeglądy a ja mam kłopot i to duzy niewiem co z tym zrobić Edytowane 2 Czerwiec 2020 przez Bboda202 Cytuj
michal_k Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 10 minut temu, Bboda202 napisał: niewiem co z tym zrobić Wykonać badanie dodatkowe po zmianach konstrukcyjnych (zmiana podrodzaju i przeznaczenia - przewóz pojazdów). Cytuj
Bboda202 Napisano 2 Czerwiec 2020 Autor Napisano 2 Czerwiec 2020 Bez zaświadczenia z firmy przerabiającej niezrobia tak mnie poinformowali to co mam teraz wystawiać fikcyjne zaświadczenie przecież to jest karalne a inaczej nic niezrobie diagności są nieugieci Cytuj
mirek_handlarz Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 5 minut temu, Bboda202 napisał: diagności są nieugieci 5 minut temu, Bboda202 napisał: fikcyjne zaświadczenie przecież to jest karalne To może jednak się Ty ugnij ? będziesz miał łatwiej Cytuj
Bboda202 Napisano 2 Czerwiec 2020 Autor Napisano 2 Czerwiec 2020 Możliwe ze będę musiał Żadnych więcej pomysłów panowie niemaja żeby rozwiązać problem Cytuj
michal_k Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisz skąd jesteś - może ktoś z forum podejmie się badania po zmianach. Wklej zdjęcia pojazdu. Cytuj
Bboda202 Napisano 2 Czerwiec 2020 Autor Napisano 2 Czerwiec 2020 (edytowane) Mysliborz zachodniopomorskie. Edytowane 2 Czerwiec 2020 przez Bboda202 Cytuj
Mecher Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 (edytowane) Do mnie zdecydowanie za daleko ... Nie chciało się przed kupnem posprawdzać, to teraz niestety wychodzi A może oznaczenia Pomoc drogowa (żółta kabina, może pasek żółty) i "kogutami" jest, skoro nie chcą zrobić zmian konstrukcyjnych ? Edytowane 2 Czerwiec 2020 przez Mecher Cytuj
danielg539 Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 Warto sprawdzić w CEPiK-u, czy zmiany konstrukcyjne nie zostały wykonane a jedynie użytkownik pojazdu nie złożył dokumentów w WK. Cytuj
Bboda202 Napisano 2 Czerwiec 2020 Autor Napisano 2 Czerwiec 2020 A co niby miałem sprawdzać takie głupie gadanie ze się niechcialo gosc jeździł 2 lata robił przeglądy bez problemu a u mnie raptownie problem widzę ze w naszym pięknym kraju bez kombinacji się nieobejdzie Cytuj
danielg539 Napisano 2 Czerwiec 2020 Napisano 2 Czerwiec 2020 3 minuty temu, Bboda202 napisał: gosc jeździł 2 lata robił przeglądy bez problemu To pojedź na stacje, gdzie ten gość robił przeglądy i po problemie. 5 minut temu, Bboda202 napisał: A co niby miałem sprawdzać takie głupie gadanie ze się niechcialo Zgodność zapisów zawartych w DR ze stanem faktycznym. Jak domniemuję to nawet numeru VIN nie sprawdziłeś. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi