Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pojazd Ford F150 przed pierwszą rejestracją w kraju. Z dokumentów winka, że został oclony jako pojazd ciężarowy.

Należy zrobić coś dodatkowego ? 

Napisano (edytowane)
32 minuty temu, Sucre9 napisał:

mam pojazd

Tzn. masz jako właściciel ? A może na badanie chce ?

32 minuty temu, Sucre9 napisał:

Należy zrobić coś dodatkowego ?

Azymut WK ? Wymiana oleju, filtrów, rozrządu ? A może zwykłe mycie bo brudny ? Można coś jaśniej z pytaniem ...

Edytowane przez Mecher
Napisano

Klient jest na badaniu pojazdu. Pytanie było na szybko pisane, bez przemyślenia. Posiada ktoś dane odnośnie mas zestawu pojazdu ? Masa netto 2100kg. 

Dowód z Kanady, nie USA.

Napisano

Udało mi się ustalić : masa własna 2100kg, DMC = 3480kg, DMC Zestaw = 6480kg. O1= 3000kg O2=750kg. Będzie dobrze ?

Napisano (edytowane)

A skąd mnie wiedzieć czy dobrze ? Ja tylko wiem że to F150. Ja bym jeszcze po VINie poszukał masy O1.

Edytowane przez Mecher
Napisano
16 minut temu, Mecher napisał:

Ja bym jeszcze po VINie poszukał masy O1

Po jednym OK, ale po więcej niż jednym to wątpliwa sprawa. :P

A wracając do tematu , to dane, które :

28 minut temu, Sucre9 napisał:

Udało mi się ustalić

to z TZ tego pojazdu ?

:smile:

Napisano

DMC, Masa, naciski z TZ. O1 i O2 uzyskałem od znajomego rzeczoznawcy. Szukam jeszcze w katalogach.

Napisano

No.... to co ja niżej :oops: ( te oczekiwanie na " VIN-o " chyba mnie " przygłuszyło " ) sorka.

Napisano

Piwo, to powinien (po winie n) autor tematu postawić. I zaś po winie  :faint: A tu jeszcze trzeba samochodem do domu dojechać :/

Napisano

Nie można odmówić poczucia humoru ! :D :D Piwko lub Winko jak najbardziej .... ale po pracy :OK: