Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Uwaga SKP W Bydgoszczy i okolice. Mazda 6 sprowadzona z zagranicy. Właściciel chcę wymusić rok produkcji 2007. Prawidłowy rok produkcji potwierdzony przez "serwis mazda" to 2006. Pozdrawiam. 

Napisano
10 minut temu, junek napisał:

Właściciel chcę wymusić rok produkcji 2007.

Ale.... jak chce wymusić ? :silent: ( bo nie bardzo rozumiem )

:smile:

Napisano

Zrezygnował z badania podczas wpisywania danych do prerejestracji ?

Jak nie to badanie z prerejestracją, w systemie jest już 2006. Więc teraz wymusić może sobie rozwolnienie najwyżej. :silent:

• Polub 1
Napisano

Zrobią kolejną prerejestrację i będzie 7, ze 3 miesiące temu robiłem jakiegoś japońca ze stanów i też były zgrzyty,  klient kupił jako 18 a ja wymyślam że 17, nie był zachwycony ale zapłacił i pojechał. Wiem że jest zarejestrowany jako 18 bo znam osobę która teraz nim jeździ. Jeżeli kogoś interesuje to mogę wkleić link do motocykla który chciałem kupić, oglądałem go w Rykach , widziałem TZ, motocykl jest z 2006, nie dogadaliśmy się co do ceny, teraz jest wystawiony w Kaliszu jako 2007, zarejestrowany, zdjęcie DR itd. Jeżeli ktoś szuka to znajdzie liberalnego diagnostę.

Napisano

Ciekawe ile tych prerejestracji widzi w takim przypadku WK ...

Napisano

Sam też jestem ciekawy, bo jak wszystkie, to czy można " wyłuskać okienka " w których są rozbieżności danych.

Może @michal_k Nam podpowie ?

Dziękuję :smile:

Napisano

Dlatego pytam, bo jak wszystkie, to powinien chyba zweryfikować, która data prawdziwa. Ewentualnie wyciągnąć konsekwencje w stosunku do "uległego"

Choć z drugiej strony, skoro jest już jedna, to czy rzeczywiście można drugą prerejestrację zrobić, czy dopiero po anulowaniu pierwszej ?

Napisano

Prerejestracja występuje tylko raz!!!

Wiadomo czynimy wszystkim, że przedrostek (sufiks) "pre"  w przypadku badania z zagranicy to początkowy (wstępny) znaczy więc że następne badania nie mogą być już "pre" tylko "zwykłe" okresowe.

Napisano

to zależy co diagnosta wpisał w tej prerejestracji (bo jak wiadomo lub też nie) nie we wszystkich programach do obsługi skp zawartość dip-u = dane prerejestracji. W ten oto sposób urząd nie koniecznie musi "widzieć" różnicę w danych ale na pewno będzie widział dwa badania i to już powinno powodować zwiększenie uwagi ... powinno jak zresztą wiadomo nie oznacza musi 🙃

Napisano

Ale jak zrobią prerejestrację następną? Jak skończy się ważność BT po PRE to najwyżej co można zrobić to OBT + DIP

Napisano
Godzinę temu, fuks napisał:

to zależy co diagnosta wpisał w tej prerejestracji 

A jest możliwe że diagnosta nie podaje w pre- roku produkcji ? Mamy takiego kwiatka w okolicy co to bez stresu odmładza i sprawdzając po nim nie widać tego właśnie.Program S....a S.L

Napisano

Patronat wprowadza bez problemu ten sam pojazd, tylko pyta czy ma poszukać tego pojazdu  w bazie czy bez sprawdzania, diagnosta decyduje.