Ivan79 Napisano 29 Lipiec 2020 Napisano 29 Lipiec 2020 Dzień dobry. Mam takie pytanie. Samochód Opel Vivaro 2.5 2004 roku za dowódem ciężarowy i ma w dowode 6 zarejestrowanych miejsc. Faktycznie zmienił przeszły właścicel ich na 5. Czy mogą być jakieś problemy z tego powodu np z policją? Co mam z tym robić? Dzieńkuje Cytuj
leski66 Napisano 29 Lipiec 2020 Napisano 29 Lipiec 2020 15 minut temu, Ivan79 napisał: Czy mogą być jakieś problemy z tego powodu np z policją? Ależ oczywiście, że nie tylko z Policją, bo i na BT będzie problem : - niezgodność zapisów w DR ze stanem faktycznym co do liczby miejsc siedzących. 17 minut temu, Ivan79 napisał: Dzieńkuje ( " pronsze " ). No trza z tym zrobić " porządek ", lub przywrócić stan faktyczny ( DR - pojazd ). Cytuj
nesiasps Napisano 29 Lipiec 2020 Napisano 29 Lipiec 2020 31 minut temu, Ivan79 napisał: Faktycznie zmienił przeszły właścicel ich na 5 Ten "przeszły właściciel" niech lepiej szuka 6tego fotela:)) Cytuj
wiesław Napisano 29 Lipiec 2020 Napisano 29 Lipiec 2020 18 minut temu, leski66 napisał: lub przywrócić stan faktyczny może były tylko 3, a reszta dostawiona na sztukę [ podłoga ,śruby] Cytuj
Mecher Napisano 29 Lipiec 2020 Napisano 29 Lipiec 2020 Się okaże przy BT czy 9 minut temu, Rafi90 napisał: Problem w postaci 0.2e UD czy może 0.2g ... Cytuj
Rafi90 Napisano 29 Lipiec 2020 Napisano 29 Lipiec 2020 Myślę że ja dałbym e i nie dramatyzował. Gdyby była odwrotna sytuacja to na drodze miałby większy problem bo jak będzie jechał stan to jeden wysiadka. Cytuj
leski66 Napisano 29 Lipiec 2020 Napisano 29 Lipiec 2020 6 minut temu, wiesław napisał: może były tylko 3 Może i tak, ( pisząc o przywróceniu stanu faktycznego ) bardziej chodziło mi o DR - pojazd. Cytuj
Ivan79 Napisano 29 Lipiec 2020 Autor Napisano 29 Lipiec 2020 7 godzin temu, leski66 napisał: No trza z tym zrobić " porządek " Jak to wygląda krok po kroku? Będę rejestrował auto na siebie w ciągu miesiąca- to nie jest możliwe po prostu napisać w dowóde że auto ma 5 mejsc ..potrzebuje jakieś badanie czy coś?.. Aktualnie BT auta od 21.07.2020..wynik pozytywny i nic o różnice ilości mejsc w dowode oraz aute...(BT robił inny właściciel..) Cytuj
Jacdiag Napisano 29 Lipiec 2020 Napisano 29 Lipiec 2020 A ile jest dostępnych i sprawnych pasów bezpieczeństwa Obok kierowcy może jechać 2 pasażerów obrazek ze strony https://dixi-car.pl/vivaro-wymiary.htm Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Mecher Napisano 29 Lipiec 2020 Napisano 29 Lipiec 2020 Godzinę temu, Ivan79 napisał: dowóde Do wóde to nie badanie potrzebne a raczej zakąska, przepitka. A po wóde to alka zelcer. Godzinę temu, Ivan79 napisał: Aktualnie BT auta od 21.07.2020..wynik pozytywny i nic o różnice ilości mejsc Może jest w zaświadczeniu jak kolega napisał 8 godzin temu, Rafi90 napisał: Problem w postaci 0.2e UD 1 godzinę temu, Ivan79 napisał: potrzebuje jakieś badanie czy coś?.. Badanie zmiany konstrukcyjne odnoszące się do Cytat § 9c. W samochodzie ciężarowym (kategorii N1) o rodzaju nadwozia BB mogą być wprowadzone zmiany konstrukcyjne polegające na zmniejszeniu liczby miejsc (bez zmiany położenia pozostawionych siedzeń), jeżeli pojazd spełnia wymagania, o których mowa w pkt 3.5., pkt 3.6. oraz pkt 3.8. części A załącznika II do dyrektywy Parlamentu Europejskiego i Rady 2007/46/WE z dnia 5 września 2007 r. ustanawiającej ramy dla homologacji pojazdów silnikowych i ich przyczep oraz układów, części i oddzielnych zespołów technicznych przeznaczonych do tych pojazdów. Cytuj
Ivan79 Napisano 29 Lipiec 2020 Autor Napisano 29 Lipiec 2020 Godzinę temu, Jacdiag napisał: A ile jest dostępnych i sprawnych pasów bezpieczeństwa Teraz są 5 mejsc dla siedzenia dlatego że obok kierowcy jest jeden fotel... Cytuj
Mecher Napisano 29 Lipiec 2020 Napisano 29 Lipiec 2020 O ile nie zmieniły się miejsca kotwiczenia tego pojedynczego fotela to 8 minut temu, Mecher napisał: Badanie zmiany konstrukcyjne odnoszące się do Cytat § 9c. W samochodzie ciężarowym (kategorii N1) o rodzaju nadwozia BB mogą być wprowadzone zmiany konstrukcyjne polegające na zmniejszeniu liczby miejsc (bez zmiany położenia pozostawionych siedzeń), jeżeli pojazd spełnia wymagania, o których mowa w pkt 3.5., pkt 3.6. oraz pkt 3.8. części A załącznika II do dyrektywy Parlamentu Europejskiego i Rady 2007/46/WE z dnia 5 września 2007 r. ustanawiającej ramy dla homologacji pojazdów silnikowych i ich przyczep oraz układów, części i oddzielnych zespołów technicznych przeznaczonych do tych pojazdów. Cytuj
Ivan79 Napisano 29 Lipiec 2020 Autor Napisano 29 Lipiec 2020 9 minut temu, Mecher napisał: Do wóde to nie badanie potrzebne a raczej zakąska, przepitka. A po wóde to alka zelcer. Bardzo śmieszne 🤣 14 minut temu, Mecher napisał: Badanie zmiany konstrukcyjne odnoszące się do Gdzie mam zrobić to badanie? Przepraszam, mam pierwszy samochód, nic o tym jeszcze nie wiem ... Z góry dziękuję Cytuj
Jacdiag Napisano 29 Lipiec 2020 Napisano 29 Lipiec 2020 Godzinę temu, Ivan79 napisał: obok kierowcy jest jeden fotel... jeden z dwoma miejscami ... dlatego pytam o ilość pasów Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Mecher Napisano 29 Lipiec 2020 Napisano 29 Lipiec 2020 44 minuty temu, Ivan79 napisał: Gdzie mam zrobić to badanie? Jeśli odpowiedż na pytanie @Jacdiag brzmi nie, to badanie na każdej okręgowej stacji kontroli pojazdów. Podjechać, diagnosta obejrzy, sprawdzi czy spełnia wymagania par.9c. 1 Cytuj
sad_madman Napisano 29 Lipiec 2020 Napisano 29 Lipiec 2020 2 godziny temu, Ivan79 napisał: to nie jest możliwe po prostu napisać w dowóde że auto ma 5 mejsc ..potrzebuje jakieś badanie czy coś?.. Mi się wydaje, że najłatwiejszy sposób to kupić podwójną kanapę przednią i po prostu ją zamontować. Co niby poprzedni właściciel zyskał usuwając jedno miejsce ? Cytuj
Mecher Napisano 29 Lipiec 2020 Napisano 29 Lipiec 2020 14 minut temu, sad_madman napisał: Co niby poprzedni właściciel zyskał usuwając jedno miejsce ? To samo co właściciel przy trzech miejscach początkowych zostawia dwa. Cytuj
Ivan79 Napisano 30 Lipiec 2020 Autor Napisano 30 Lipiec 2020 7 godzin temu, Jacdiag napisał: jeden z dwoma miejscami ... dlatego pytam o ilość pasów Jeden fotel: Cytuj
danielg539 Napisano 30 Lipiec 2020 Napisano 30 Lipiec 2020 11 godzin temu, sad_madman napisał: Co niby poprzedni właściciel zyskał usuwając jedno miejsce ? Większy komfort jazdy dla pasażera siedzącego z przodu. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi