Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Koledzy klient przyjechał na badanie ciągnikiem jak w tytule na pierwsze badanie w kraju. Dane w prawdzie udało się ustalić, ale nie jestem do końca przekonany czy dobrze, więc istnieje spora szansa, że klient wróci na poprawę. Zatem czy ktoś byłby tak dobroduszny i podesłał jakieś wiarygodniejsze dane.

To co było pewne to:

MW: 3440 kg, 

DMC: 5600 kg,

Poj. silnika: 3922 cm3.

Moc: 50 kW.

Dane z TZ:

Nacisk 1 osi: 2000 kg,

Nacisk 2 osi: 3600 kg,

DMC zestawu: 10000 kg 

Pytanie najistotniejsze o masy przyczep.

Ps. Program (StacjaSQL) wypluł komunikat, że nie może prerejestrować pojazdu, gdyż w CEP jest już kilkanaście pojazdów o tym numerze identyfikacyjnym, czy da się jakiś wymusić na programie prerejestracje?

Edytowane przez Czolgista
Napisano

Jeśli inne programy mają opcję przepchnięcia takiego pojazdu do CEP to na 100% Stacja też to wepchnie.

Napisano (edytowane)
14 minut temu, Czolgista napisał:

wypluł komunikat

Nie ma z tym problemu - WK wprowadzi do systemu i wtedy wyślesz do CEP - norma przy krótkich nr. Co pewien czas przeglądam "czerwone kropki" i wysyłam do cep

Edytowane przez IVVO
Napisano
47 minut temu, Czolgista napisał:

Pytanie najistotniejsze o masy przyczep.

Pewniak to O2-1500kg, a O1 - od 5000kg do 10000kg 8/

:smile:

• Lubię 1
Napisano
15 minut temu, leski66 napisał:

O1 - od 5000kg do 10000kg

Kruca fuks... Znakiem wujcio google źle przetłumaczył to co było na TZ :/

Czyli reasumując, dla potomnych:

F.1=F.2: 5600 kg,

F.3: 15600 kg,

MW: 3440 kg,

Nacisk osi 1: 2000 kg,

Nacisk osi 2: 3600 kg,

O.1: 10000 kg,

O.2: 1500 kg,

S.1: 1,

P.1: 3922 cm³,

P.2: 50 kW przy 2200 obr./min.,

P.3: Olej napędowy,

Rozstaw osi: 2,22 m,

Rozstaw kół oś 1/2: 1,5/1,8m

Długość: 3,63 m,

Szerokość: 2,25 m,

Wysokość: 2,68 m.

Napisano

Zetor 6340 katalog ITS : poj  :3922 ccm ; moc 46.9kw ; masa własna 3670-5525 kg; dmc 5600 kg ; zespół 15300 lg; przyczepa z ham 9700 kg ; bez 1500 kg ; nacisk 40 kN; S1 - 1

7 godzin temu, IVVO napisał:

Co pewien czas przeglądam "czerwone kropki" i wysyłam do cep

w moim rejonie to by ci raczej nie przeszło,chyba że ten pewien czas jest bardzo krótki

Napisano (edytowane)
W dniu 21.08.2020 o 18:21, duchu napisał:

chyba że ten pewien czas jest bardzo krótki

Ten czas nie zależy ode mnie - tylko do klienta i WK - na "siłę" do CEPA nie wciśniesz pojazdu o takim samym nr podwozia jeśli jest ich już ze 120😁- więc trza czekać na ruch WK 

Edytowane przez IVVO
Napisano

Przy 120szt to nie wiem ,ale generalnie nie mam problemu z krótkimi nr. , jakoś przechodzą.

Napisano

Tak bardzo krytykowana "apka" vel. Patronat wszystko jakoś "wydusi" w CEPiK, ale program (czytaj StacjaSQL) już nie jest taka fajna... Może to nie zabrzmi dobrze, ale moim zdaniem patronat jest zdecydowanie lepszy od "stacji".

Napisano
21 minut temu, Czolgista napisał:

(...) patronat jest zdecydowanie lepszy od "stacji"

Dobrze, że Kolega @Paprock jest na urlopie i jak na razie nie bierze czynnego udziału w Forum. :evil:

Ps - celowo wyciąłem ( moim zdaniem ), żeby ładnie wyglądało/brzmiało. :silent:

:smile:

• Haha 1