pozmot Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 Mam pytanko. Motorowery sprowadzane z Włoch - kupione od tamtejszej policji, gdyż zostały zarekwirowane pijanym kierowcom . Klient chce taki motorowerek sprowadzić, ale problem w tym że nie ma żadnych papierów od rejestracji tego motoroweru we Włoszech. Jak do tego podejść? Masy, naciski spisze się z tabliczki, wymiary też, ale gorzej z silnikiem (danymi co do poj. i mocy) no i z datą pierwszej rejestracji - co wpisać ewentualnie. Jak szanowni koledzy byście to widzieli? Cytuj
Psuj Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 Resztę danych z katalogu, nie powinno być problematyczne. Ciekawe tylko jak do tego podejdą w WK. Cytuj
wiesław Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 Klient jest świadomy co kupił i od kogo więc to jego sprawa, ty robisz badanie , dane z tabliczki i katalogu , date pierwszej rej piszesz - BRAK - i kasujesz 116 zł i do WUK twoja rola się na tym kończy Cytuj
pozmot Napisano 28 Marzec 2006 Autor Napisano 28 Marzec 2006 Klient jest świadomy co kupił i od kogo więc to jego sprawa, ty robisz badanie , dane z tabliczki i katalogu , date pierwszej rej piszesz - BRAK - i kasujesz 116 zł i do WUK twoja rola się na tym kończy Też tak myślę - my swoje zrobimy - ustalimy dane, sprawdzimy stan techniczny... . Cytuj
Robert Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 Tak jak sygnalizowałem P.Norbertowi najczęściej motocykle i motorowerki mają inne rozmiary ogumienia na kołach przód i tył. A w programie nany jedną pozycję. hmm. który rozmiar wpisujemy?? a może w uwagach?? [ Dodano: 11-07-2006, 10:52 ] i jeszcze jedno. na tabliczce nie ma wymiarów. są masy i naciski. wielokrotnie widać u starszych dziadków jak za rometem ciągną przywiazane na sznurku wózki. Pytanie które na które znam odpowiedż brzmi: czy przy pierwszym wpisujecie masę przyczepki??-chcę poznać wasze opinie. i to z hamulcem i bez Cytuj
Tomek D Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 rometem ciągną przywiazane na sznurku wózki To sprawa Policji Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi