mirek.g Napisano 15 Marzec 2021 Napisano 15 Marzec 2021 Czy pickup może być osobowy,czy zawsze ciężarowy? Cytuj
sm Napisano 15 Marzec 2021 Napisano 15 Marzec 2021 DEFINICJE TYPÓW NADWOZIA ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) NR 678/2011 z dnia 14 lipca 2011 r. AG pick-up osobowy BE pick-up ciężarowy Cytuj
Paprock Napisano 15 Marzec 2021 Napisano 15 Marzec 2021 W naszej klasyfikacji nie ma pick-up'a. Cytuj
leski66 Napisano 15 Marzec 2021 Napisano 15 Marzec 2021 Tu jest w wersji tabelki. ( zadrukować i mieć na przyszłość ). 2 minuty temu, Paprock napisał: (...) nie ma pick-up'a. I co wtedy przyporządkować. Cytuj
Jacdiag Napisano 15 Marzec 2021 Napisano 15 Marzec 2021 @mirek.g już nie pamiętasz własnych postów Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
mirek.g Napisano 15 Marzec 2021 Autor Napisano 15 Marzec 2021 (edytowane) już nie pamiętasz własnych postów tamte wpisy dotyczyły podrodzaju a teraz pytam o rodzaj Edytowane 15 Marzec 2021 przez mirek.g Cytuj
Jacdiag Napisano 15 Marzec 2021 Napisano 15 Marzec 2021 Otwórz http://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20190002130/O/D20192130.pdf na str 42 i popatrz na załącznik 4 Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Logen Napisano 12 Sierpień 2021 Napisano 12 Sierpień 2021 Miałem ostatnio na badaniu Volkswagena Amaroka. 3 latek zakupiony w Polskim salonie, był sklasyfikowany jako Samochód Ciężarowy/Skrzynia/---. Ale jak zaklasyfikować taki samochód osobowy to nie wiem :P. U mnie ostatnio jest coraz więcej zapytań o Pickupy sprowadzone z USA. Jak sklasyfikować takie pojazdy ?? Na każdej tabliczce znamionowej będzie pisać Passenger Car/Truck ?? Czy takie pojazdy obowiązują jakieś wyliczanki z ładownością ?? I jak to jest z takimi pojazdami powyżej 3500 kg... Wiadomo, ze będzie wymagane prawo jazdy typu C, ale co z tachografami, viatolami itd. ?? Czy jeżeli taki pojazd będzie wykorzystywany tylko w celach prywatnych to będzie zwolniony z tachografu ?? Cytuj
wrc69 Napisano 13 Sierpień 2021 Napisano 13 Sierpień 2021 17 godzin temu, Logen napisał: Passenger Car/Truck ?? Co diagnosta to zdanie. O ile w pojazdach homologowanych na rynek europejski można się podeprzeć katalogami np. ITS, to w pojazdach stricte amerykańskich (Honda Ridgeline) będzie kłopot. "DMC pojazdu jest rzeczą świętą" - powiedzieli mi kiedyś w pewnym WK i ja trzymam się tego co jest na TZ. Tachograf może użytkownika nie obowiązywać, ale ma być zalegalizowany jak jest zamontowany w pojeździe. Viatol to nie nasza sprawa. 17 godzin temu, Logen napisał: Czy jeżeli taki pojazd będzie wykorzystywany tylko w celach prywatnych to będzie zwolniony z tachografu ?? Nie nasza sprawa. Nas interesuje sprawny tachograf zamontowany w pojeździe a nie sposób jego użytkowania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi