Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czym jest spowodowany ww błąd uniemożliwiający dokonanie prerejestracji?

Przechwytywanie.PNG

Napisano

Raczej tak, aktualizacje są robione na bieżąco i nigdy wcześniej nie było takiego problemu.

Napisano

Nie na za bogato wprowadziłeś dane pojazdu do prerejestracji?  Ja bym pominął typ, wariant, wersję.

Napisano

Też mi się tak wydaje. :smile:

---------------------

Cytat

(SKP-20907). Brak możliwości zapisania badania do CEP. Błąd ten (ta uwaga dotyczy także innych zestawów cyfr w komunikacie) jest wynikiem nieprawidłowego dopasowania słowników MAREK / MODELI / TYPÓW programu i słowników CEP-a.

Napisano

Puść go jeszcze raz ale na ubogo. Po wymaganym minimum. Reszta potem się zaciągnie i na tip-top zasili bazę.

Napisano

Wybierz ze słownika online - podstawowy model bez rozszerzeń  

Np Audi  / a4

Problemy przeważnie z egzotycznym markami i modelami 

Niby są w słowniku ale nie do końca 

I CEP się buntuje 

Napisano

Dane jak najbardziej ze słownika online. Faktycznie po wybraniu samego modelu bez dopisków badanie udało się wysłać. 

29 minut temu, IVVO napisał:

Problemy przeważnie z egzotycznym markami i modelami 

Marka i model nie egzotyczne (BMW X1), ale:

30 minut temu, IVVO napisał:

Niby są w słowniku ale nie do końca 

I CEP się buntuje 

Dokładnie tak było.

Napisano

Mam takiego sprzedawcę Hyosungów - i już wiem że zamiast GV 125 lepiej zapodać samo GV - nie wiem czy problem leży w "niewidzialnych" spacjach czy w samym słowniku - w uwagach podaję to co zapodali w ZDR

Napisano

Zawsze bardziej szczegółowe dane można zapodać do DIP w rubryce wariant-wersja.

Napisano
Mam takiego sprzedawcę Hyosungów - i już wiem że zamiast GV 125 lepiej zapodać samo GV - nie wiem czy problem leży w "niewidzialnych" spacjach czy w samym słowniku - w uwagach podaję to co zapodali w ZDR
Modele motocykli wpisuj bez spacji, bo tak widnieją w homo.

Wysłane z mojego CPH2043 przy użyciu Tapatalka

Napisano
11 godzin temu, aboz napisał:

Modele motocykli wpisuj bez spacji

To nie o to chodzi co widzimy - tylko jak to jest zapisane w formie elektronicznej - niejednokrotnie z WK online ustalamy co zapodać - niby jeden katalog ale nie zawsze to co ja wpiszę do DIP One mogą zapodać u siebie i zaczyna się "ustalanie wspólnej wersji"  

To że badanie wyjdzie ze stacji nie oznacza iż WK może je w takiej formie powiedzmy zassać 

Nie chodzi o dane lecz właśnie o D - 1,2,3

Napisano
To nie o to chodzi co widzimy - tylko jak to jest zapisane w formie elektronicznej - niejednokrotnie z WK online ustalamy co zapodać - niby jeden katalog ale nie zawsze to co ja wpiszę do DIP One mogą zapodać u siebie i zaczyna się "ustalanie wspólnej wersji"  
To że badanie wyjdzie ze stacji nie oznacza iż WK może je w takiej formie powiedzmy zassać 
Nie chodzi o dane lecz właśnie o D - 1,2,3
Spróbuj zrobić jak napisałem. Może być tylko raz.

Wysłane z mojego CPH2043 przy użyciu Tapatalka