michal_k Napisano 8 Maj 2021 Napisano 8 Maj 2021 1 minutę temu, lukas2164 napisał: Jak byscie podeszli do tego badania ?? A na jakie badanie przyjechał? Z zapisu nie wynika, że uczestniczył w wypadku, a ewentualną ochronę środowiska "załatwia" badanie okresowe. Cytuj
yogi1984 Napisano 8 Maj 2021 Napisano 8 Maj 2021 U mnie WK widząc Uszkodzenie silnika,skrzyni biegów itp. wysyła na na dodatkowe-narusza wymagania ochrony środowiska(czy jakoś tak). Oczywiście TR muszą być wtedy. Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 8 Maj 2021 Napisano 8 Maj 2021 Ciekawe czy ta maszyna podlega rejestracji i OBT.... Cytuj
Czolgista Napisano 8 Maj 2021 Napisano 8 Maj 2021 Propo motocykli. Ostatnio rozkminiałem, jak właściwie dokonać pomiaru geometrii motocykla na powypadkowym BT? Chyba tylko pomiary punktów bazowych wchodzą w grę. Cytuj
michal_k Napisano 8 Maj 2021 Napisano 8 Maj 2021 4 godziny temu, lukas2164 napisał: Pierwsze w kraju No to wykonaj OBT po raz pierwszy. A jeśli WK będzie chciał skierować na DBT to albo niech zapozna się z zakresem OBT albo niech kieruje - wtedy wykonasz DBT. Cytuj
piter1973 Napisano 8 Maj 2021 Napisano 8 Maj 2021 5 godzin temu, michal_k napisał: albo niech zapozna się z zakresem OBT albo niech kieruje miałem kiedyś klienta - kupił auto za granicą , na fakturze był zapis o uszkodzonej skrzyni biegów. klient wrócił z WK po dodatkowe badanie bo z dokumentów przedstawionych do rejjestracji wynika ,że pojazd itd . na zaświadczeniu okresowego przed 1 rej w uwagach opisałem ,że nie stwierdziłem usterek skrzyni biegów w warunkach i w zakresie badania czy coś w tym rodzaju . przeszło w WK . Cytuj
IVVO Napisano 10 Maj 2021 Napisano 10 Maj 2021 W dniu 8.05.2021 o 14:42, michal_k napisał: A jeśli WK będzie chciał skierować na DBT to albo niech zapozna się z zakresem OBT albo niech kieruje Całkowicie popieram to stwierdzenie - problem w tym iż to diagności manierują urzędników a nie odwrotnie Ostatnio - roczny skuter - kierowanie na okresowe - tłumaczenie - bo tak wszyscy robią Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi