Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 minutę temu, lukas2164 napisał:

Jak byscie podeszli do tego badania ??

A na jakie badanie przyjechał? Z zapisu nie wynika, że uczestniczył w wypadku, a ewentualną ochronę środowiska "załatwia" badanie okresowe.

Napisano

U mnie WK widząc Uszkodzenie silnika,skrzyni biegów itp. wysyła na na dodatkowe-narusza wymagania ochrony środowiska(czy jakoś tak).

Oczywiście TR muszą być wtedy.

Napisano

Ciekawe czy ta maszyna podlega rejestracji i OBT....

Napisano

Propo motocykli. Ostatnio rozkminiałem, jak właściwie dokonać pomiaru geometrii motocykla na powypadkowym BT? Chyba tylko pomiary punktów bazowych wchodzą w grę. 

Napisano
4 godziny temu, lukas2164 napisał:

Pierwsze w kraju

No to wykonaj OBT po raz pierwszy. A jeśli WK będzie chciał skierować na DBT to albo niech zapozna się z zakresem OBT albo niech kieruje - wtedy wykonasz DBT.

Napisano
5 godzin temu, michal_k napisał:

albo niech zapozna się z zakresem OBT albo niech kieruje

miałem kiedyś klienta - kupił auto za granicą , na fakturze był zapis o uszkodzonej skrzyni biegów. klient wrócił z WK po dodatkowe badanie bo z dokumentów przedstawionych do rejjestracji wynika ,że pojazd itd . na zaświadczeniu okresowego przed 1 rej w uwagach opisałem ,że nie stwierdziłem usterek skrzyni biegów w warunkach i w zakresie badania  czy coś  w tym rodzaju . przeszło w WK .

Napisano
W dniu 8.05.2021 o 14:42, michal_k napisał:

A jeśli WK będzie chciał skierować na DBT to albo niech zapozna się z zakresem OBT albo niech kieruje

Całkowicie popieram to stwierdzenie - problem w tym iż to diagności manierują urzędników a nie odwrotnie

Ostatnio - roczny skuter - kierowanie na okresowe - tłumaczenie - bo tak wszyscy robią