zenobiusz Napisano 15 Maj 2021 Napisano 15 Maj 2021 Dzień dobry, panowie co oznacza cyfra 200 w polu nr 4 w brifie jest to hyundai tucson 2004 Cytuj
zenobiusz Napisano 15 Maj 2021 Autor Napisano 15 Maj 2021 a czy nie określa to pole podrodzaju pojazdu ? Bo np. cyfra 300 w polu nr 4 określa jako van ? /takie info miałem kiedyś na forum/ Cytuj
IVVO Napisano 15 Maj 2021 Napisano 15 Maj 2021 Jest to ustalane w/g niemieckiego "klucza" - (4) Art des Aufbaus (4) Rodzaj nadwozia Cytuj
zenobiusz Napisano 15 Maj 2021 Autor Napisano 15 Maj 2021 a jaki podrodzaj dla hyundaja tucsona ? Cytuj
Rafi90 Napisano 15 Maj 2021 Napisano 15 Maj 2021 Podrodzaje w dowodach z DE (zresztą innych też) nie są znormalizowane, i klasyfikacja może wyglądać inaczej. Nie można bezpośrednio przepisywać wszystkiego co piszę w ZDR. Albo sprawdzić w katalogu ITS albo u producenta. Cytuj
IVVO Napisano 15 Maj 2021 Napisano 15 Maj 2021 32 minuty temu, Rafi90 napisał: Podrodzaje w dowodach z DE (zresztą innych też) nie są znormalizowane, i klasyfikacja może wyglądać inaczej Raczej odwrotnie - tam raczej rejestrowane są nowe pojazdy z coc gdzie producent to określił - to my raczej możemy korzystać z ich wiedzy a nie dostosowywać Cytuj
Paprock Napisano 15 Maj 2021 Napisano 15 Maj 2021 Czy na pewno występuje tam taki twór jak "podrodzaj"? A może chodzi o typ nadwozia? Bo coś mi się zdaje, że typy nadwozi z podrodzajami, to nasi mądrzy wymieszali. Ale OK, nie wtrącam się. Dużo roboty mam. Cytuj
IVVO Napisano 15 Maj 2021 Napisano 15 Maj 2021 Już kiedyś próbowałem znaleźć ten "klucz" do ichniejszych wpisów w starszych wzorach DR - jednak jeden załącznik odsyła do drugiego a ten do następnego itd. A co do tych podrodzaju - to raczej nasz wymysł niż ichniejszy - tam to interesuje ich rodzaj nadwozia Dla tego nie jeden już miał problemy z ciężarowym wielozadaniowym 😀 Ale to nawet nasz ustawodawca w ustawie o VAT coś takiego zatwierdził Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi