Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Auto wyrejestrowane w Polsce i zarejestrowane w Niemczech , przyjeżdża na badanie z niemieckim DR. na pierwsze w Polsce, zaciągnąłem z Cepa i auto jest w Cepie i lipa, komunikat pojazd wyrejestrowany. Co zrobić ?. Chyba do WK po TR i czasowa rejestracja?

Napisano

Zrobić normalnie badanie  tylko bez pterejesacji.

Napisano

Pewnie by poszło ale chyba nie o to idzie. 

Napisano
52 minuty temu, mirek.g napisał:

Pewnie by poszło

Problem będzie z KP

Jeśli była wydana

Klient do WK i na przegląd

Jeszcze żeby nie było cudownego ozdrowienia licznika

Nie trzeba robić pierwszej - jak wróci to OBT

Napisano

Rok temu miałem podobnie. Klient wyrejestrował pojazd w Polsce i przeprowadziła się do Holandii a  po roku wrócił do kraju i ponownie zarejestrował auto. Na szczęście miał ze sobą PC z tablicami próbnymi. Zrobiłem tylko OBT. Miałem to szczęście, że klient już widniał w naszej bazie programu.

• 1 year later...
Napisano

Wczoraj miałem dokładnie taki sam przypadek, ale co ciekawe, pojazd poprzednio miał pierwszą rejestrację w Polsce w 2018 roku, a teraz, po ponownym zarejestrowaniu, ma dzisiejszą, zmienioną przez WK. Nie wiem, czy dobrze myślę, ale czy w takim przypadku poprzednią rejestrację w Polsce uznaje się za niebyłą?

Napisano

Pytanie czy była to stała czy czasowa rejestracja w PL?

Jeżeli pojazd był już kiedyś zarejestrowany w PL na stałe (jest w CEPiK-u) to jak najbardziej tamta data pierwszej rejestracji jest aktualna.

Napisano

Tak, pojazd był zarejestrowany od lipca 2018 do stycznia 2022r., dlatego mnie to trochę zdziwiło.