pablo Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Koledzy ja podchodzicie i wasze WK do pojazdów sprowadzonych ze Szwecji? Chodzi mi o dokumenty Szwedzkie w których nie jest napisany w całości nr VIN (tylko 14 znaków bez pierwszych 3 znaków). Czy w takiej sytuacji wysyłacie do rzeczoznawcy, czy w uwagach wpisujecie stosowne uwagi i nie ma problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Chciałoby się rzec: I cóż że ze Szwecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert OSKP Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 my piszemy, Numery odczytano z natury, VIN składa się z 17 znaków i nie było jeszcze pproblemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek1962 Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Badanie robi się z natury, a nie z dokumentów. W Francuskich dokumentach również pojawiają się czasem bzdury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
08/15 Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Postępuję podobnie jak koledzy wypowiadajacy się powyżej. Z tym ,że nie nanoszę adnotacji typu "numery odczytano z natury". Adminowi jak widze humor dopisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2006 No ja też tak zrobiłem spisałem z natury a mimo to WK nie przyjął dokumentów do rejstracji tylko wysłał klienta po opinie do rzeczoznawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 spisujemy z natury bez specjalych opiłów i zawsze było ok, poza jednym WK ale niebędę wymieniał miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Chodzi mi o dokumenty Szwedzkie w których nie jest napisany w całości nr VIN (tylko 14 znaków bez pierwszych 3 znaków). Koledzy zamieście skan takich szwedzkich dokumentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 Wydaje mi się że z natury, ale nie miałem auta jeszcze ze Szwecji. Ale chciałem podjąć temat DMC(pojazd cięzarowy), który wynika raz z tabliczki znamionowej a dwa z dokumentów np. brief. Przecież może być DMC obniżone w RFN ze względu na zmianę konstrukcji lub np. opon, miałe taki przypadek. Co wy na to? Ponadto jeśli się niezgadza nr VIN z numerem zapisanym w dokumencie z zagranicy co robicie piszecie P czy N. Jeśli P to wydaje mi się, że auto takie można robić badanie bez żadnych dokumentów bo i po co one. A jeśli porównujemy dane np. nr VIN to i powinny nas interesować i masy, wymiary itp. Ja nie robię badania pierwszego lub wynik N jeśli nr VIN nie zgadza się z nr nadwozia czy ramy, to samo dotyczy innych danych. Jak wy robicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Temat dmc omawiamy w innym temacie W różnych krajach są różne dokumenty, jak numer na dokumencie jest niekompletny (brakuje pierwszych znaków, broń Boże nie ostatnich !) to spisuję cały z natury i robię adnotację w uwagach , że odczytano z natury. Nie miałem jeszcze problemów (kilka takich było, jakiś ciągnik z holandi i jakiś motur bodajże) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 Miałem przyjemnosć oglądania paru autek ze Szwecji i powiem wam ,że wyglądają jak popowodziowe. Dlatego,że jest tam, duża wilgotność powietrza i wszystko szybciej koroduje niż u Nas. i mają tam fajny patent. automat świateł. u nich obowiązuje całoroczne używanie świateł. gdy uruchomimy silnik po 3-5 sekundach zaświecają sie samoczynnie światła mijania. gasną z momentem wyłączenia motoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi