mirek.g Napisano 8 Wrzesień 2021 Share Napisano 8 Wrzesień 2021 Robicie pierwsze badanie na certyfikacie motoroweru 2010 rok z wszystkimi danymi zawartymi w owym dokumencie, czy WK i PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logen Napisano 8 Wrzesień 2021 Share Napisano 8 Wrzesień 2021 Na samym COC nie robię badań :P. Przydają się do ustalenia danych ale dowód rejestracyjny albo pozwolenie czasowe wymagane ;). Zapewne tam nie rejestrują motorowerów, tak że zagraniczny dowód rejestracyjny odpada. Do wydziału po czerwone tablice i później na badanie ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leski66 Napisano 8 Wrzesień 2021 Share Napisano 8 Wrzesień 2021 4 minuty temu, Logen napisał: Do wydziału po czerwone tablice i później na badanie Ok, tylko może zaistnieć problem z datą pierwszej rejestracji - " WK może wpisać " dzień bycia w wydziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 8 Wrzesień 2021 Share Napisano 8 Wrzesień 2021 Z czym się porównuje dane podczas badania? Jakie dokumenty wymieniono w „zakresie”? Gdzie mowa o Certyfikacie Zgodności jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 8 Wrzesień 2021 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2021 Czyli WK i PC temat uważam za zamknięty. dzięki koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddaro Napisano 16 Maj 2023 Share Napisano 16 Maj 2023 Witam, a w takim przypadku jeśli klient ma tylko PC i certyfikat, brak DR zagranicznego- czyli de facto nie rejestrowany za granicą to DIP robimy, czy tylko w uwagach ustalenie danych na zaświadczeniu z przeglądu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thefilinek Napisano 16 Maj 2023 Share Napisano 16 Maj 2023 10 minut temu, ddaro napisał: Witam, a w takim przypadku jeśli klient ma tylko PC i certyfikat, brak DR zagranicznego- czyli de facto nie rejestrowany za granicą to DIP robimy, czy tylko w uwagach ustalenie danych na zaświadczeniu z przeglądu ??? Skoro ma PC to zarejestrowany w kraju (więc ciężko aby miał DR zagraniczny) i w takim przypadku wszelkie dane wpisuje do uwag. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi90 Napisano 16 Maj 2023 Share Napisano 16 Maj 2023 14 minut temu, ddaro napisał: Witam, a w takim przypadku jeśli klient ma tylko PC i certyfikat, brak DR zagranicznego- czyli de facto nie rejestrowany za granicą to DIP robimy Jeśli pojazd ma mieć 1 badanie przed rejestracją to normalnie robimy DIP. ZDR byłby ułatwieniem jeśli chodzi o brakujące dane, ale mając PC do niczego nie jest potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddaro Napisano 16 Maj 2023 Share Napisano 16 Maj 2023 3 minuty temu, Rafi90 napisał: Jeśli pojazd ma mieć 1 badanie przed rejestracją to normalnie robimy DIP. ZDR byłby ułatwieniem jeśli chodzi o brakujące dane, ale mając PC do niczego nie jest potrzebny A jaki wtedy wpiszesz kraj poprzedniej rejestracji??? Skoro nie był zarejestrowany bo jeżdził na certyfikacie za granicą? a w DIP wtedy będzie z automatu :kraj poprzedniej rejestracji: Polska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecher Napisano 16 Maj 2023 Share Napisano 16 Maj 2023 A dlaczego DIP ? Dodatkowe-ustalenie danych niezbędnych do rejestracji Oczywiście dodatkowa opłata za to badanie. Ja bym tak zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekd2 Napisano 16 Maj 2023 Share Napisano 16 Maj 2023 Mój WK na PC wpisuje cel wizyty na SKP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 16 Maj 2023 Share Napisano 16 Maj 2023 6 minut temu, Mecher napisał: A dlaczego DIP ? Bo wg niektórych WK czasowa rejestracja, to nie rejestracja 😇 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddaro Napisano 16 Maj 2023 Share Napisano 16 Maj 2023 (edytowane) 22 minuty temu, Mecher napisał: A dlaczego DIP ? Dodatkowe-ustalenie danych niezbędnych do rejestracji Oczywiście dodatkowa opłata za to badanie. Ja bym tak zrobił I tak zrobiłem, OBT i ustalenie danych niezbędnych do rejestracji Edytowane 16 Maj 2023 przez ddaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi90 Napisano 16 Maj 2023 Share Napisano 16 Maj 2023 22 minuty temu, Mecher napisał: A dlaczego DIP A dlaczego nie ? Na ciągniki rolnicze z np Holandii też robicie ustalenie danych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 16 Maj 2023 Share Napisano 16 Maj 2023 19 minut temu, adam1501 napisał: wg niektórych WK czasowa rejestracja, to nie rejestracja Dokładnie tak. 2 minuty temu, Rafi90 napisał: dlaczego nie ? Na ciągniki rolnicze z np Holandii też robicie ustalenie danych? Oczywiście, że DIP należy wypełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddaro Napisano 16 Maj 2023 Share Napisano 16 Maj 2023 (edytowane) 8 minut temu, danielg539 napisał: Dokładnie tak. Oczywiście, że DIP należy wypełnić. Nie miałem ciągnika z Holandii, ale jeśli wpisze że motorower zarejestrowany za granicą:Francja skoro nie był zarejestrowany i nie mam żadnego dokumentu czy była to Francja, Holandia czy inny kraj, mam tylko PC , nie mam żadnego skierowania z WK , jest tylko certyfikat europejski dla ułatwienia z danymi Edytowane 16 Maj 2023 przez ddaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 16 Maj 2023 Share Napisano 16 Maj 2023 Skoro nie był zarejestrowany, to rubrykę należy pominąć. Poza tym na wygibusy są przewidziane 'uwagi'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi90 Napisano 16 Maj 2023 Share Napisano 16 Maj 2023 Godzinę temu, ddaro napisał: A jaki wtedy wpiszesz kraj poprzedniej rejestracji??? A od kiedy to ja mam wpisywać kraj pierwszej rejestracji? Dostaje PC, pobieram dane z CEP i kraj pierwszej rejestracji czy coś tam inne, jest już wpisane. To urzędu sprawa a a nie moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 17 Maj 2023 Share Napisano 17 Maj 2023 Powiem tak- z miastem i starostwem mamy ustalone pewne zasady - ustalamy dane w rubrykach zaświadczenia jeśli do PC na 2b mamy skierowanie na ich ustalenie / w zależności czego brakuje/ a wyznacznikiem jest czy w PC jest podany TNB - jeśli PC bez skierowania jak w tym przypadku /papaj, moplik na umowę z zagranicy bez TNB / wydajemy DIP a Norcom "z urzędu" jako kraj wstawia Polskę - a dane - no cóż pakiet DIP w systemie jest tak wielki iż to właściwie jedno kliknięcie i po ptakach + ewentualnie jakieś korekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 17 Maj 2023 Share Napisano 17 Maj 2023 29 minut temu, IVVO napisał: czy w PC jest podany TNB A jakim prawem miałby być tam wpisany termin badania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 17 Maj 2023 Share Napisano 17 Maj 2023 21 minut temu, michal_k napisał: wpisany termin badania Jest wpisany w uwagach "Badanie ważne do ........." - jest to powszechna praktyka przy PC nie tylko w moich urzędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 17 Maj 2023 Share Napisano 17 Maj 2023 3 minuty temu, IVVO napisał: Jest w pisany w uwagach "Badanie ważne do ........." Na podstawie czego? Skąd wiadomo kiedy i z jakim wynikiem odbędzie się BT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 17 Maj 2023 Share Napisano 17 Maj 2023 7 minut temu, adam1501 napisał: z jakim wynikiem odbędzie się BT Panie kolego - zaznaczyłem dwa przypadki - pierwszy dotyczy pojazdu już zarejestrowanego w którym brakuje danych - drugi pierwszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 17 Maj 2023 Share Napisano 17 Maj 2023 A nasz magistrat, jak masz termin OBT krótszy niż 30 dni, to nie stosuje tego magicznego zapisu tylko wygania ludzi na OBT 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 17 Maj 2023 Share Napisano 17 Maj 2023 3 minuty temu, adam1501 napisał: jak masz termin OBT krótszy niż 30 dni, to nie stosuje tego magicznego zapisu A to to norma jeśli poniżej 30 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi