AdrianL Napisano 14 Styczeń 2022 Napisano 14 Styczeń 2022 Witam. Z racji małego doświadczenia w temacie quadów wrzucam zdjęcie ZDW. Jak widać pole K - puste. Dużo adnotacji na dole. Mógłby mi ktoś bardziej doświadczony poradzić co z tym zrobić żeby " nie wdepnąć"? Pozdrawiam Cytuj
Rafi90 Napisano 14 Styczeń 2022 Napisano 14 Styczeń 2022 Ciągnik rolniczy (nośnik narzędzi), czyli moje zdanie. Trzymać się z daleka Cytuj
IVVO Napisano 14 Styczeń 2022 Napisano 14 Styczeń 2022 Prędkość - 115km/h i ogólnie - dostał odstępstwa które nas nie interesują Cytuj
michal_k Napisano 14 Styczeń 2022 Napisano 14 Styczeń 2022 Jest to ciągnik rolniczy bez homologacji, który nie spełnia polskich warunków technicznych (prędkość). Godzinę temu, AdrianL napisał: co z tym zrobić żeby " nie wdepnąć"? Odesłać Cytuj
Rafi90 Napisano 14 Styczeń 2022 Napisano 14 Styczeń 2022 Nawet jakby spełniał warunek prędkości to zawsze dla jednego Quad będzie ciągnikiem a dla innego nie. Ja się już nauczyłem żeby omijać takie buble bo jak widzisz na mieście "Ciągnik" który leci 90 a gość bez kasku to w razie wypadku nie chce być na miejscu tego kto robił BT... Ale tak jest z krętaczami, najpierw kupują a później postawieni pod ścianą za wszelką cenę chcą kogoś wpędzić w gó**o Cytuj
IVVO Napisano 14 Styczeń 2022 Napisano 14 Styczeń 2022 1 minutę temu, Rafi90 napisał: Ja się już nauczyłem żeby omijać takie buble Jako diagności nie jesteśmy od chowania głowy w piasek - jeśli spełni warunki to OK - a co klient zrobi później nie moja rzecz Cytuj
Rafi90 Napisano 14 Styczeń 2022 Napisano 14 Styczeń 2022 Dla autora postu 37 minut temu, IVVO napisał: Jako diagności nie jesteśmy od chowania głowy w piasek W naszych realiach sprawdza się to tak, przynajmniej w mojej okolicy że jak pokażesz że się da to masz stado lokalnych krętaczy którzy non stop dzwonią że zagraniczny DR jest nieczytelny bo nie ma liczby miejsc albo rodzaju pojazdu i pada "co wtedy jakby nie miał ?" albo podchody typu dyszel do ciągnika siodłowego bo trzeba pomoc drogową itd itd. Ludzie szybko zaczną podsuwać miny , więc ja się wycofuje powoli z takich bubli bo byłem mistrzem w powiecie który zna rozwiązania na wiele problemów w zakresie badań. Teraz tą wiedzę trzymam dla siebie, może przyda się w innym zawodzie. ?Nigdy bubla nie pchnąłem "dla klienta " i nie pchnę... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi