Skocz do zawartości

Foto - i nie tylko ...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak dla mnie - jedna z najlepszych stron w necie. NIeprzebrane źródło tapet i .... inspiracji ...

Po każdej wizycie jestem zachwycony ...

www.digart.pl

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

• 6 months later...
  • Odpowiedzi 87
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Tomek D

17

• Norbert Jezierski

11

• Psuj

7

• andy68

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

jak foto to foto podczepie się pod temat. Przyszedł czas wymiany aparatu fotograficznego Ami na cyfrówke może coś doradzicie.

Napisano
może coś doradzicie.

http://www.swiatobrazu.pl/index.php?s=13546

Moje ciche marzenie. Jakieś 3400 pln

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

cyfrowa lustrzanka i dobre obiektywy mam na mysli dwa i mozna bawic w dobra fotografie, no jeszcze dobra reka do aparatu jest potrzebna :idea:

Napisano

Ja mam Canona PowerShot A85. Ten aparat lub jego następcę mogę naprawdę polecić :!:

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Napisano
cyfrowa lustrzanka i dobre obiektywy mam na mysli dwa

narazie mam zwykłą lustrzankę i dwa obiektywy 38-80 i 80-210 rękę do zdjęć też mam nienajgorszą.

Ale sie chwalę...

W każdym razie wcześniej marzyła mi sie konica minolta dynax 7 , ale jak zobaczyłem tego soniacza zmieniłem upodobania. Tym bardziej, że ma standartowy bagnet minolty i pasuje do niego mój tamron.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

To warto wiedzieć, Panowie:

http://www.ceneo.pl/

http://skapiec.pl/

Rozpiętość cen - bardzo duża. Po co przepłacać, kiedy można kupić taniej ?

POLECAM - ja korzystam z tego regularnie.

Czasem okazuje się, że Allegro nie jest najtańsze :D

Napisano

Wczoraj w Kaliszu otwarli sklep nie dla idiotów i np. Fuji s9600 - 600 zł, moim zdaniem to znakomita cena.

Napisano
narazie mam zwykłą lustrzankę i dwa obiektywy 38-80 i 80-210 rękę do zdjęć też mam nienajgorszą.

o to wlasnie mi chodzilo mi chodzi po glowie pentax d100 z podobnymi obiektywami na ebay kosztuje 520 F

• 1 month later...
Napisano

Ja tam jestem laik w tym temacie, ale jak tak sobie patrzę na parametry to niczego sobie.

Jeśli chodzi o temat: cena-jakość to nie mam pojęcia czy jest to atrakcyjn oferta.

• 1 month later...
Napisano

Oferta najwyższej klasy cyfrowych aparatów fotograficznych marki Canon zostanie wzbogacona o model EOS-1D Mark III.Jak zapewnia producent, to najefektowniejsza lustrzanka spośród dotychczas dostępnych na rynku.

Zaprezentowany przez firmę Canon nowy model lustrzanki cyfrowej z serii EOS-1D, to według producenta, najszybszy aparat typu SLR na świecie. Aparat umożliwia wykonywanie zdjęć seryjnych o rozdzielczości 10 megapikseli z prędkością 10 klatek na sekundę, z buforem 110 zdjęć w formacie JPEG lub 30 w formacie RAW. Model EOS-1D Mark III został wyposażony w procesor Dual DIGIC III, który w znacznym stopniu wpływa na efektywność pracy aparatu. Czułość matrycy aparatu obejmuje zakres 50-6400 ISO.

Firma Canon zaprezentuje aparat EOS-1D Mark III na targach PMA w Las Vegas, które rozpoczną się 8 marca. Wtedy zostaną udzielone szczegółowe informacje dotyczące terminu dostępności produktu na rynku i jego ceny.

źródło I4U

5ae1a31155a7c_5623_canon-eos-1d-mark-iii(s).jpg.0731d7b7fd52750bf505b3cf4a7c8631.jpg

• 1 month later...
Napisano

Bujałem się aż w końcu wziełem go (patrz wyżej).

Wiosna w pełni ;D

DSCN1088.thumb.JPG.4af1cefdf7a1138e6ff7a4b590b32b96.JPG

DSCN1082.thumb.JPG.9e85bb1d92d77d3ad02c29a22dc67d4b.JPG

DSCN1067.thumb.JPG.9ab79a60824641acb8ed48af2120d1d8.JPG

RSCN1077.thumb.JPG.921c761748984062c7638348da343461.JPG

Napisano

Prawdę mówiąc G woli prawdy , piękne zdjęcia.Chyba szykuję się twoja nowa pasja . Czy tak ? .Robiąc fotki łona natury , nie rób czasami zbyt wiele tego łana natury z natury rzec biorąc .

Napisano

A propos zdjęć. Bardzo lubię fotki mostów. Na poniżeszej fotogrami jest taki jeden, który znajduje sie w Tuluzie. Ładny most prawda? :P

mos0tuluzieiy9.jpg