mr.kajak Napisano 12 Marzec Share Napisano 12 Marzec (edytowane) Od dnia 10.03.2023 pojawił się problem na kilku stacjach z połączeniem cepik. Po połączeniu vpn i po okolo 2 minutach komputer się resetuje i pojawia się tak zwany niebieski ekran Windows. Zgłoszenie do helpdesku zrobione. Aktualizacja Windows nie pomaga. Zna ktoś już ktoś rozwiązanie tego problemu? Wiem że na innych niektórych stacjach też wystąpił ten problem w tym samym dniu. Na jednym ze zdjęć przesyłam kod błędu windowsa. Edytowane 12 Marzec przez mr.kajak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 12 Marzec Share Napisano 12 Marzec 55 minut temu, mr.kajak napisał: jednym ze zdjęć Zdjęcia ekranu najlepiej robić przy pomocy klawisza "print screen" Potem w paint-cie Ctrl+V ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joda Napisano 12 Marzec Share Napisano 12 Marzec Mamy u nas ten sam problem od soboty na obydwu stanowiskach. Komputery z Windows 7. Dołączam się do pytania o rozwiązanie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecher Napisano 12 Marzec Share Napisano 12 Marzec U mnie w sobotę nie było problemu, Zobaczymy jak będzie jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekC Napisano 13 Marzec Share Napisano 13 Marzec Pomaga odinstalowanie AVAST FREE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smaug Napisano 14 Marzec Share Napisano 14 Marzec Kolega ma taki sam problem, nie ma AVAST dwóch informatyków się podało, udało się komuś rozwiązać problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekC Napisano 14 Marzec Share Napisano 14 Marzec Problem potwierdzony również na AVG i RAV Antiwirus, możliwe że dotyczy kilku innych darmowych programów antywirusowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joda Napisano 14 Marzec Share Napisano 14 Marzec Po odinstalowaniu AVG zaczęło normalnie działać. Ktoś poleci jakiś inny antywirus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 14 Marzec Share Napisano 14 Marzec Od lat na SKP mam Nortona 360 - 10 stanowisk za około 170pln - zainstalowany na kompach i telefonach służbowych. Zawsze poluję na promocję - można kupić nawet za 95pln. Ma też "chmurę" 75GB gdzie trzymam ważne pliki i kopię rejestru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekd2 Napisano 14 Marzec Share Napisano 14 Marzec 59 minut temu, IVVO napisał: Nortona 360 U mnie Norton 360 uznaje program Stacja SQL za potencjalnie niebezpieczny i go blokuje. Miałem tak na wiele lat temu na Windows 7 i dlatego przeszedłem na Kasperskiego. Teraz zainstalowałem W11 i kupiłem Nortona. Niestety znowu Norton blokuje Stacje. Pomogło wpisanie Stacji SQL do wyjątków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 14 Marzec Share Napisano 14 Marzec 25 minut temu, radekd2 napisał: Norton blokuje Stacje Wystarczy program dać w ustawieniach do zaufanych i po problemie. Każdy antywirus miej znane programy traktuje po macoszemu i stara się na niego wpłynąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekd2 Napisano 14 Marzec Share Napisano 14 Marzec 27 minut temu, radekd2 napisał: Pomogło wpisanie Stacji SQL do wyjątków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezary Napisano 14 Marzec Share Napisano 14 Marzec Jeżeli już ma być darmowy antywirus to polecam "Panda Dome", prosty, niewymagający wielkich zasobów systemowych, niesprawiający problemów takich jak np awast, pewniejszy niż Defender w win 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joda Napisano 14 Marzec Share Napisano 14 Marzec 1 godzinę temu, IVVO napisał: Od lat na SKP mam Nortona 360 - 10 stanowisk za około 170pln - zainstalowany na kompach i telefonach służbowych. Zawsze poluję na promocję - można kupić nawet za 95pln. Ma też "chmurę" 75GB gdzie trzymam ważne pliki i kopię rejestru AVG też miałem w wersji płatnej. Póki co zainstalowałem Nortona, ustawiłem wyjątki i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekd2 Napisano 14 Marzec Share Napisano 14 Marzec Tak naprawdę, gdy mamy Windowsa 10/11 to w zupełności wystarczą wbudowane "Zabezpieczenia Windows". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 15 Marzec Share Napisano 15 Marzec 19 godzin temu, radekd2 napisał: gdy mamy Windowsa 10/11 to w zupełności wystarczą wbudowane "Zabezpieczenia Windows" I instalowanie jakichś antywirówsów tylko dodatkowo obciąża komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi