lukii Napisano 8 Sierpień Share Napisano 8 Sierpień Dzień dobry Do przeprowadzenia badania dodatkowego bus100 żądamy : dowód rejestracyjny zaś o stateczności zaś o zwalniaczu zaś o ABS Może ktoś podpowie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 9 Sierpień Share Napisano 9 Sierpień 10 godzin temu, lukii napisał: zaś o stateczności Chyba, że zgodnie z WT: "...Autobus powinien być przebadany przez producenta z wynikiem pozytywnym w zakresie stateczności ruchu po rozerwaniu jednej z opon kół osi przedniej; nie dotyczy typu homologowanego w zakresie hamowania według Regulaminu nr 13 EKG ONZ zgodnie z co najmniej 11 serią poprawek. ...", to nie żądamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czynastka Napisano 30 Październik Share Napisano 30 Październik W dniu 9.08.2023 o 08:54, adam1501 napisał: według Regulaminu nr 13 EKG ONZ zgodnie z co najmniej 11 serią poprawek. ...", to nie żądamy. A skąd mam to wiedzieć czy dany autobus jest zgodny z 11 serią poprawek..?? Na dokumencie ma być jakaś informacja, czy jak? Pytam o to bo przyjechał klient Autobusem marki MAN i chciał zrobić BUS100. Miał przy sobie tylko dokument o stateczności, zapytałem o zaświadczenie z ABS i zwalniacza to zrobił karpia i staneło na samym badaniu okresowym. Czy dobrze zrobiłem ?? Dokumenty dot.ABS i zwalniacza wydaje mi się, że poprosiłem o prawidłowe? 🙄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris Napisano 30 Październik Share Napisano 30 Październik (edytowane) 2 godziny temu, czynastka napisał: A skąd mam to wiedzieć czy dany autobus jest zgodny z 11 serią poprawek.. Może być napisane na naklejce w okolicach pierwszych drzwi / kabiny kierowcy - układ hamulcowy homologowany zgodnie z regulaminem 13 i z którą serią poprawek Edytowane 30 Październik przez Solaris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi90 Napisano 2 Listopad Share Napisano 2 Listopad W dniu 30.10.2023 o 16:50, Solaris napisał: Może być napisane Bardzo ale to bardzo rzadki widok, więc bez potwierdzenia od producenta ja nigdy nie robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czynastka Napisano 13 Listopad Share Napisano 13 Listopad W dniu 30.10.2023 o 14:06, czynastka napisał: zapytałem o zaświadczenie z ABS i zwalniacza Do BUS100 potrzebne czy się pomyliłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi