zenobiusz Napisano 11 Listopad 2023 Napisano 11 Listopad 2023 Dzień dobry. Przyjeżdża samochód na badaniu technicznym z zagranicy-pierwsza rejestracja, VW-golf 5-drzwiowy Hatchback jak "byk". W briefie stoi jak "byk" kombi limuzyne. Moje pytanie co wpisujecie do DIP-u to co widzicie czy to co jest w niemieckich dokumentach? Cytuj
Karabinieri Napisano 11 Listopad 2023 Napisano 11 Listopad 2023 Jak masz na niemieckim dowodzie rejestracyjnym homologację pojazdu to przepisujesz podrodzaj z niemieckiego dr (zapewne masz tam AC-kombi). To że wygląda na hatchbacka-nie znaczy że tak był homologowany Cytuj
Paprock Napisano 11 Listopad 2023 Napisano 11 Listopad 2023 Po naszemu kombi = AC. Po ichniemu AC = kombilimousine. A że kształtem bliżej mu do hatcbacka, to cóż..., życie - nie pogadasz. Są jeszcze liftabacki, notchbacki i jakoś nikt tego nie rozkminia na atomy. Wpisać tak, jak w zagranicznym dokumencie stoi. A najbardziej spodobała mi się poniższa definicja przez przypadek w necie odnaleziona: crossover (zazwyczaj małe hatchbacki z lekko podniesionym podwoziem, solidną plastikową powłoką i odpowiednio napompowaną metką z ceną)! Brawo!!! Cytuj
danielg539 Napisano 12 Listopad 2023 Napisano 12 Listopad 2023 W dniu 11.11.2023 o 08:55, zenobiusz napisał: VW-golf 5-drzwiowy Hatchback jak "byk". W briefie stoi jak "byk" kombi limuzyne Granica pomiędzy tymi typami nadwozia jest umowna a parytety produkcyjne musza być zachowane. Cytuj
Paprock Napisano 12 Listopad 2023 Napisano 12 Listopad 2023 Poza tym już kilka podobnych rozprawek było: Cytuj
aboz Napisano 13 Listopad 2023 Napisano 13 Listopad 2023 Ciekawe jakich palpitacji dostaniesz, jak przyjedzie BMW X3 z sedanem w podrodzaju... Cytuj
Karabinieri Napisano 13 Listopad 2023 Napisano 13 Listopad 2023 (edytowane) Ostatnio widziałem rodzaj pojazdu- "ciągnik", podrodzaj "osobowy" //i to był poczciwy Ursus// Edytowane 13 Listopad 2023 przez Karabinieri dopisanie treści 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi