Galaxy_13 Napisano 15 Luty Napisano 15 Luty Czy samochód ciężarowy rocznik 1997 do 3,5t może posiadać 9 miejsc siedzących. Naprowadźcie na podstawę prawną Cytuj
Paprock Napisano 15 Luty Napisano 15 Luty Oj, to historia, prehistoria. Wzory Lisaka i takie inne sprawy obowiązywały. W każdym razie kiedyś takie cuda były. Były i to bez kraty. A sam wzór już nie pamietam do czego był wykombinowany, czy dla ciężarówek, czy dla odliczeń jakichś. Cytuj
michal_k Napisano 15 Luty Napisano 15 Luty 17 minut temu, Galaxy_13 napisał: Naprowadźcie na podstawę prawną Definicja ciężarowego w PORD. Cytuj
Paprock Napisano 15 Luty Napisano 15 Luty Kiedyś podobny temat mnie męczył, ale dotyczył rocznika młodszego: https://forum.norcom.pl/index.php?/topic/9683-jumper-ciężarowy-9-osobowy/#comment-176716 9 minut temu, michal_k napisał: Definicja ciężarowego w PORD. 42) samochód ciężarowy – pojazd samochodowy przeznaczony konstrukcyjnie do przewozu ładunków; określenie to obejmuje również samochód ciężarowo-osobowy przeznaczony konstrukcyjnie do przewozu ładunków i osób w liczbie od 4 do 9 łącznie z kierowcą; Najpierw objaśnij co to za twór: 👉 ciężarowo-osobowy. Cytuj
Paprock Napisano 15 Luty Napisano 15 Luty Ale że co, że do 4 miejsc jest ciężarówką, a jak ludzi więcej to ciężarówko-osobówką - tak? Jak żyję to takiego podrodzaju nie spotkałem. No chyba że w poprzednim ustroju. Cytuj
wojteczek Napisano 15 Luty Napisano 15 Luty Kiedyś coś takiego przeczytałem, 1. Jeżeli pojazd o nadwoziu BB posiada technicznie dopuszczalną maksymalną masę nieprzekraczającą 3 500 kg: a. posiada ponad sześć miejsc siedzących, nie licząc miejsca kierowcy lub b. spełnia oba następujące warunki: liczba miejsc siedzących, nie licząc miejsca kierowcy, nie przekracza sześciu; spełnia równanie: P – (M + N × 68) ≤ N × 68; pojazdu takiego nie uznaje się za pojazd kategorii N1. A może się dowiemy kto kwestionuje ten rodzaj pojazdu, bo producent wyprodukował ciężarowy jest homo. skarbowy mówi że to nie ciężarowy, a jeszcze definicja PORD. Cytuj
Mecher Napisano 15 Luty Napisano 15 Luty (edytowane) A kto powiedział, że to pojazd kategorii N1, więc po co to "wyłuszczać"" ? Kto napisał, że pojazd ma homo ? Bo jakoś nie widzę, by autor tematu, podał coś takiego do wiadomości. Fakt, bez okularów ciężko się czyta, więc może dlatego nie przyuważyłem Edytowane 15 Luty przez Mecher Cytuj
Galaxy_13 Napisano 15 Luty Autor Napisano 15 Luty 11 minut temu, Mecher napisał: A kto powiedział, że to pojazd kategorii N1, więc po co to "wyłuszczać" W DR rodzaj pojazdu: samochód ciężarowy, na TZ i w DR homologacji brak samochód to Volkswagen Transporter 1997r. pytanie brzmiało czy taki pojazd (zarejestrowany jako samochód ciężarowy) może posiadać 9 miejsc siedzących, pojazd nie posiada też żadnej ściany ani kratki. Cytuj
Paprock Napisano 15 Luty Napisano 15 Luty Biorąc pod uwagę datę rejestracji, to krata niewymagana. Jak widać po definicji auta ciężarowego, to może mieć dziewięć miejsc na pokładzie. Ja bym nie drążył dalej tematu. Cytuj
Galaxy_13 Napisano 15 Luty Autor Napisano 15 Luty 1 minutę temu, Paprock napisał: to może mieć dziewięć miejsc na pokładzie Bardzo dziękuję za pomoc w tym temacie Cytuj
Paprock Napisano 18 Luty Napisano 18 Luty (edytowane) Wklejam materiał poglądowy do wątku, o którym już było. Nie za dobrze pamiętam, czy aby #rurek777 o to pytał. Dlatego proszę moderatora o odszukanie i scalenie. * skleiłem, ale czy dobrze to ??? Edytowane 19 Luty przez Jacdiag Cytuj
danielg539 Napisano 18 Luty Napisano 18 Luty W dniu 15.02.2024 o 09:53, Paprock napisał: Ale że co, że do 4 miejsc jest ciężarówką, a jak ludzi więcej to ciężarówko-osobówką - tak? Jak żyję to takiego podrodzaju nie spotkałem. No chyba że w poprzednim ustroju. Jest dokładnie jak piszesz. Najlepszym przykładem będzie tu słynny Żuk towos ze składanymi ławeczkami w przestrzeni ładunkowej. Cytuj
nesiasps Napisano 18 Marzec Napisano 18 Marzec Nowe pojazdy S1=2 są homologowane jako osobowe i nikt tam nie patrzy na wzory .... nie ma co się tym przejmować skoro władza na to pozwala Cytuj
adam1501 Napisano 19 Marzec Napisano 19 Marzec 21 godzin temu, nesiasps napisał: są homologowane jako osobowe Co wojewodzie... 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi