veg Napisano 11 Kwiecień 2024 Napisano 11 Kwiecień 2024 (edytowane) Zbliża się kontrola pięcioletnia naszej stacji . Przejęliśmy ją od poprzedniego właściciela 4,5 roku temu, który wówczas zapewnił nam pomoc w przygotowaniach (wtedy jeszcze nie pracowałem). Obecnie, jako że poprzedni właściciel nie jest już dostępny, musimy poradzić sobie sami. Szef poprosił mnie o pomoc, jako że stacja to dla niego tylko dodatkowy biznes. Dotychczas zdołaliśmy poradzić sobie z kilkoma kontrolami rocznymi, ale kompletnie nie mam pojęcia, czego potrzebujemy do przygotowania się do tej pięcioletniej kontroli. Czy ktoś z Was mógłby mi doradzić? Gdzie mogę znaleźć odpowiedni wniosek? Jakie dokumenty i procedury są wymagane? Edytowane 11 Kwiecień 2024 przez veg Cytuj
diagnosta2017 Napisano 11 Kwiecień 2024 Napisano 11 Kwiecień 2024 STRONA TRANSPORTOWEGO DOZORU TECHNICZNEGO https://www.tdt.gov.pl/zalatw-sprawe/stacje-kontroli-pojazdow/poswiadczenie-zgodnosci-stacji-i-kontroli-pojazdow/ Cytuj
IVVO Napisano 11 Kwiecień 2024 Napisano 11 Kwiecień 2024 Weź poprzedni protokół do ręki i sprawdź wszystko w/g niego - warto przemierzyć ławę pomiarową oraz sprawdzić nawierzchnię Cytuj
Mecher Napisano 11 Kwiecień 2024 Napisano 11 Kwiecień 2024 A jeśli to oskp, warto poczytać i to Cytuj
markes30 Napisano 25 Kwiecień 2024 Napisano 25 Kwiecień 2024 Jakie województwo ? Jak blisko centralnej polski to mogę podjechać i pomóc (łącznie z pomiarem ławy). Robię przynajmniej 10 odbiorów rocznie. Cytuj
Rafi90 Napisano 25 Kwiecień 2024 Napisano 25 Kwiecień 2024 Co do szkicu to się zbytnio nad nim nie bujaj. Zrobiłem w paint, kreseczki trochę krzywe, trochę proste i nie miał nikt ale. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi