ancio90 Napisano 7 Maj Napisano 7 Maj Dzień dobry. Kilka dni temu zakupiłem w Niemczech motocykl 125cm3 do mojego motocykla z dokumentem Allgemeine Betriebserlaubnis "zdjęcie w załączniku" sklep od którego to kupiłem twierdzi, że to motocykl lekki czy coś w tym stylu i zostały wydane do niego tylko te dokumenty, czy orientuje się ktoś z was czy będzie możliwość wykonania badania technicznego oraz rejestracja takiego motocykla? Cytuj
krzysieknowak Napisano 7 Maj Napisano 7 Maj To jest takie świadectwo dopuszczenia do ruchu,125 mają tylko mały brief,pytaj w swoim wk,ale dla mnie to nie masz dowodu rejestracyjnego. Cytuj
ancio90 Napisano 7 Maj Autor Napisano 7 Maj (edytowane) W WK powiedzieli żebym pojechał do DE i go tam zarejestrował i wrócił z dowodem... ręce opadają. W tym świadectwie jest zapisek "Dokumenty rejestracyjne pojazdów bez rejestracji są dostępne na żądanie" Myślicie, że będzie problem aby otrzymać takie dokumenty od WK w DE? Ogólnie to sprawa wygląda tak. Kupiłem motocykl z Szwajcarii od Polaka i po kupnie okazało się, że nie ma on zrobionej odprawy celnej (zagubione papiery) ale wszystkie dokumenty posiada, szybko myśląc pomyślałem o zmianie ramy więc zamówiłem na eBayu ramę z papierami które już wrzuciłem. Jest wyjście z tej sytuacji? Edytowane 7 Maj przez ancio90 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi