zibiuszka Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 Witam wszystkich serdecznie! Mam pytanie: czy można i czy warto przerobić z ciężarowego na osobowy VOYAGERA 98r.? Jest jeszcze nierejestrowany w kraju. Pozdrawiam! Cytuj
Tomek D Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 Wszystko zależy od tego czy podłoga jest przystosowana do mocowania siedzń i czy są punkty kotwiczenia pasów. Coś mi się zdaje że przeróbki dyły już gdzieś przerabiane Cytuj
zibiuszka Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 Dzięki Tomek D. ! Zaglądałem pod dywan i otwory są. No to lecę przerabiać! NARA! Cytuj
azot14 Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Nie spiesz się tak z tą przeróbką ! Pamiętaj o kilku sprawach - nie dokonuje sie zmian w pojeździe niezarejestrowanym,auto powinno mieć wykonane przynajmniej pierwsze badanie , a poza tym nie możesz zrobić tego sam - zmianę rodzaju pojazdu może wykonać tylko upoważniony przedsiębiorca prowadzący działalność w tym zakresie . Cytuj
zibiuszka Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 Dzięki AZOT14, może też masz Chryslera i jakieś wskazówki dot.eksploatacji? Pzdr. [ Dodano: 12-07-2006, 15:52 ] Witam wszystkich chłodno! Czy ktoś może ma jakieś doświadczenia z CHRYSLEREM VOYAGEREM 2,4 B z 1997r.? Podobno to model - eksperyment tzn. kiszka. Pozdrawiam równie chłodno (ale od piątku zmiana pogody...) Cytuj
kontroler2 Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Dzięki Tomek D. ! Zaglądałem pod dywan i otwory są. No to lecę przerabiać! NARA! Nie zapomnij o szybach dla pasażerów ciężarowe miały blachy Cytuj
zibiuszka Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Napisano 13 Lipiec 2006 Kontroler2, no fakt, są cztery blachy : 2xdrzwi+2xokna uchylne. A można tylko uchylne czy trzeba założyć wszystkie? Pozdrawiam. [ Dodano: 13-07-2006, 15:56 ] Witam wszystkich! Czy ktoś ma wiedzę na temat produkcji CHRYSLERA VOYAGERA w Austrii? Podobno w Grazu od pewnego czasu używają do produkcji części importowanych z Chin. Bardzo jestem ciekaw jakie części i od którego roku. Pozdrawiam! Cytuj
kontroler2 Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 czy trzeba założyć wszystkie? Wystarczy przy siedzeniach pasażerskich Cytuj
zenon Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 prosze mi podac podstawe prawną ,ze muszą byc szyby boczne Cytuj
xallxinx Napisano 21 Wrzesień 2009 Napisano 21 Wrzesień 2009 Witam, marzy mi sie dołożyć dodatkowy rząd siedzeń do mojego Peugeot'a Partnera, w tej chwili ma 5 miejsc i spokojnie jest miejsce na jeszcze jedną taką samą kanape (+ 3 miejsca). Pytanie jest następujące: Czy da sie to legalnie zrobić (nawet jezeli to trudne - zalezy mi)? Cytuj
Psuj Napisano 21 Wrzesień 2009 Napisano 21 Wrzesień 2009 Wszystko zależy od tego czy podłoga jest przystosowana do mocowania siedzń i czy są punkty kotwiczenia pasów. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
xallxinx Napisano 21 Wrzesień 2009 Napisano 21 Wrzesień 2009 No właśnie nie ma bo Partner nie wychodził oryginalnie więcej niż 5. osobowy, chodzi o to czy da się to załatwić (przystosować). Cytuj
Nowicjusz Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 No właśnie nie ma bo Partner nie wychodził oryginalnie więcej niż 5 Sam sobie odpowiedziałeś Cytuj
Regan55 Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 Sam sobie odpowiedziałeś Nic dodać nic ująć!!! Cytuj
iras Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 A właśnie że się da ino z głową Jak prawidłowo przebudujesz to nawet ........ Cytuj
Nowicjusz Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Jak prawidłowo przebudujesz to nawet ........ :x Mam nadzieje że nie jesteś diagnostą. Bo zły przykład dajesz a później są dalsze problemy. Wiem że wszystko się da ---- kwestia ceny tylko żeby to nie była cena życia któregoś z pasażerów tego pojazdu Tego nikomu nie życze, Poco kombinuje nie lepiej kupić jakieś 7 osobowe i nikt się nie musi stresować i kombinować. Cytuj
Psuj Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Nie da się, i nie wprowadzajcie w błąd ludzi. Nigdy nie można było, ale niektórzy wykorzystywali lukę w przepisach. Na dzień dzisiejszy mamy: Dz.U. 155 poz 1232 z 2009 r. zał 1 dział 1 pkt 9.1.1 - Mocowanie siedzeń w miejscach nieprzewidzianych do tego konstrukcyjnie dla danego typu pojazdu. pkt 9.1.12 - Punkty kotwiczenia (pasów) w miejscach nie przewidzianych przez producenta pojazdu. Wszystko w temacie. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
xallxinx Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Czyli rame w busie można wydłużyć, a Partnera przystosować do dodatkowego rzędu siedzeń sie nie da tak? Polska... [ Dodano: 23-09-2009, 08:25 ] A jak wygląda z miejscem kotwiczenia pasów w samochodach przystosowanych do wyścigów? (mocuje sie je często do klatki, czasami są zintegrowane z fotelem kubełkowym itp.) Cytuj
Psuj Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Czyli rame w busie można wydłużyć A kto ci takich pierdół naopowiadał? A jak wygląda z miejscem kotwiczenia pasów w samochodach przystosowanych do wyścigów? (mocuje sie je często do klatki, czasami są zintegrowane z fotelem kubełkowym itp.) Chcesz mieć auto wyścigowe, to ścigaj się po torze, na drogę publiczną nie masz wjazdu... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
pablo Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 pkt 9.1.1 - Mocowanie siedzeń w miejscach nieprzewidzianych do tego konstrukcyjnie dla danego typu pojazdu. to jest pkt 9.1.7 Cytuj
Psuj Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 to jest pkt 9.1.7 tak własnie Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
xallxinx Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Większość samochodów służących do ścigania sie musi mieć przegląd A co do wydłużania ramy w busie to twierdzisz że nie można tak? No to policja powinna zabierać dowody 20% busów z ramą... Cytuj
Psuj Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Większość samochodów służących do ścigania sie musi mieć przegląd Ale ja nie twierdze inaczej... tylko to nie mój problem, że wszystkie pojazdy przystosowane do ścigania nie spełniają warunków technicznych i dostaną N. Jak organizatorzy rajdów chcą przeglądów to niech zafundują sobie swoją "rajdową" stację kontroli. No to policja powinna zabierać dowody 20% busów z ramą... http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=5386 Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi