Patryk123 Napisano 12 Czerwiec 2024 Napisano 12 Czerwiec 2024 Witam, sprinter z Niemiec. Fizycznie 3 miejsca, S.1 [2] w niemieckim dowodzie rejestracyjnym, adnotacja na dole briefu "S.1:MAX 3". WK wymaga potwierdzenia przez producenta, że w aucie fabrycznie zostały zamontowane 3 fotele. Jak to ugryźć? Co jeśli pojazd z fabryki wyszedł z dwoma miejscami? Zmiany konstrukcyjne+prerejestracja? Czysto hipotetycznie.. klient ma jechać do Niemiec i szukać u halndarza faktury z montażu dodatkowego fotela przez uprawniony warszat? Cytuj
oskpszef Napisano 12 Czerwiec 2024 Napisano 12 Czerwiec 2024 WK nie powinien żądać żadnego potwierdzenia od producenta adnotacja na dole briefu jest wystarczająca,miałem już kilka takich przypadków właśnie z Niemiec S1 często jest 2 miejsca siedzące a w adnotacjach w brefie S1 MAX 3 I fizycznie jest 3 chodź nieraz musiałem pani z WK tłumaczyć że ta adnotacja jest wystarczająca i rejestrowali ale co wydział to obyczaj. Cytuj
IVVO Napisano 13 Czerwiec 2024 Napisano 13 Czerwiec 2024 12 godzin temu, Patryk123 napisał: Jak to ugryźć Nijak - opisać w uwagach Cytuj
kruhy84 Napisano 13 Czerwiec 2024 Napisano 13 Czerwiec 2024 U mnie starostwo w takich przypadkach zaleciło (na piśmie) że robimy badanie z UD-niezgodność danych w dowodzie ze stanem faktycznym. Opis w uwagach i nie ma problemu z rejestracją. Cytuj
Rafi90 Napisano 13 Czerwiec 2024 Napisano 13 Czerwiec 2024 No to zazdroszczę rozsądku magistratu,żeby wszędzie tak było...U nas góra papierów i najlepiej żeby diagnosta w uwagach napisał że on to skonstruował w fabryce, bierze za to odpowiedzialność a jak odpadnie śrubka to będzie płacił rentę właścicielowi 100 lat... Cytuj
TeDe Napisano 13 Czerwiec 2024 Napisano 13 Czerwiec 2024 U nas wystarczy w uwagach dopisać: Ilość miejsc 3 - zgodnie z punktem 22 niemieckiego DR. Cytuj
cezary Napisano 13 Czerwiec 2024 Napisano 13 Czerwiec 2024 (edytowane) Miałem takie przypadki, w ZDR 2 miejsca, fizycznie w pojeździe 3 miejsca, kwalifikowałem jako UD (niezgodność), WK Kielce żądał od klienta oświadczenia od producenta o ilości miejsc w procesie produkcji, przedstawiciel producenta wydawał takie oświadczenie, że były 2 miejsca, klient musiał zamontować pojedynczy fotel pasażera, robiłem korekcję badania i dopiero następowała rejestracja. Ale takie tematy i takie odpowiedzi już były i to nie raz, po co więc znowu o tym klepiemy? Edytowane 13 Czerwiec 2024 przez cezary Cytuj
Logen Napisano 8 Lipiec 2024 Napisano 8 Lipiec 2024 Witam. Mam klienta z dość prostym tematem. A mianowicie zmiana liczby miejsc w Fordzie S-Max z 7 na 5. Problem polega na tym, że klient z Wrocławia. Pracuje ktoś może na okręgowej stacji w tym mieście albo może polecić jakąś OSKP we Wrocławiu, która ogarnie temat ?? Cytuj
dominik_z Napisano 8 Lipiec 2024 Napisano 8 Lipiec 2024 7 minut temu, Logen napisał: Fordzie S-Max z 7 na 5. A jak mu się zmniejszy z 7 na 5 to nie będzie już ciężarowy? i trzeba będzie założyć przegrodę? 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi