markes30 Napisano 8 Wrzesień 2006 Napisano 8 Wrzesień 2006 Proponuję w tym miejscu umieszczać skany zdięcia z dokumentów róznych (czasem egzotycznych) państw wraz z komentarzami. Na dobry poczontek albo jak kto woli "zaczyn" dokumenty włoskie. zaczyn- (to jest to co wrzuca sie do futerału po gitarze jak zaczynasz grać na dworcu ) P.S Punkty POMÓGŁ czekają. Cytuj
blakop Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 Na stronie ministerstwa sa wzory dokumentów zagranicznych (tych najbardziej popularnych Państw w tym Włoch) zatem proponuję tu umieszczas tylko sakny tych dokumentów, których tam nie ma i tych naprawde egzotycznych Dla mnie najbardziej nowoczesny i zaawansowany technologicznie dowód rejestracyjny (z tych które widziałem) posiadają....... Indie. Tak tak - to nie zart. Indyjskie dowody rejestracyjne sa sporzadzone w postacji karty magnetyczno/chipowej (wielkość karty kredytowej). Są na niej nadrukowane podstawowe dane o pojeździe i właścicielu a cała reszta jest zakodowana w pasku magnetycznym i na czipie który równiez na tej karcie jest umieszczony... Jesli kiedys znajde jescze taki dokument postaram się umieścic jegio skan tuta. Cytuj
Jackow Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Wszak z tamtych stron ponoć pochodzi cywilizacja. Więc nie ma się co dziwić. Cytuj
vatman Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 Z tego co sie orientuję to zniknęły ze strony ministerstwa podczas przebudowy strony. Wiadomo gdzie je można teraz znaleźć? Jestem w posiadaniu kilku ciekawych DR-ów. Mogę jakieś podesłać. Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 Jestem w posiadaniu kilku ciekawych DR-ów. Mogę jakieś podesłać. Jeśli chcesz i możesz - prześlij na n.jezierski@norcom.com.pl W czasie najbliższej przebudowy strony spróbuję jakoś ładnie to u nas wkleić Cytuj
markes30 Napisano 29 Marzec 2008 Autor Napisano 29 Marzec 2008 Na stronie ministerstwa sa wzory dokumentów zagranicznych (tych najbardziej popularnych Państw w tym Włoch) zatem proponuję tu umieszczas tylko sakny tych dokumentów, których tam nie ma i tych naprawde egzotycznych . Skoro są punkty pomógł powinny być również punkty "przeszkodził" "spalił temat" dałbym taki blakopowi Traktuję to forum jako kompendium wiedzy wszelakiej jak widać po poście vatmana dobrze by było mieć to jednak na naszym forum. Z tego co sie orientuję to zniknęły ze strony ministerstwa podczas przebudowy strony. Wiadomo gdzie je można teraz znaleźć?Jestem w posiadaniu kilku ciekawych DR-ów. Mogę jakieś podesłać. Cytuj
blakop Napisano 29 Marzec 2008 Napisano 29 Marzec 2008 Kolego markes30 - oczywiście nie muszę mówić, że Twoja wypowiedź oznacza wojnę? Proszę łaskawie porównać daty mojej wypowiedzi i kolegi vatman'a, przypomnieć sobie jakie wtedy panowało nad nami ministerstwo, przypomnieć sobie adres ówczesnej strony internetowej i jej zawartość, a następnie przestać siać zamęt i oczerniać szacownych forumowiczów. Administratora proszę zaś o przyznanie ostrzeżenia użytkownikowi markes30 jako wyraźnej wskazówki dla zaprzestania takich praktyk, mających na celu jedynie podburzanie sytuacji na forum! Cytuj
Darek :-) Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 blakop, Kolego markes30 - oczywiście nie muszę mówić, że Twoja wypowiedź oznacza wojnę? no co wy, kolejna wojna , każdy ma prawo coś tam napisać, nawet szczątkowa informacja jest w naszej pracy pomocna. Cytuj
markes30 Napisano 2 Kwiecień 2008 Autor Napisano 2 Kwiecień 2008 Kolego markes30 - oczywiście nie muszę mówić, że Twoja wypowiedź oznacza wojnę? Kolego blakop z przecieków wiem że u ciebie w przedszkolu najpopularniejsze są wojny na śnieżki a śnieg stopniał w zeszłym tygodniu Cytuj
blakop Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Oj markes.... Po prostu miej odwagę przeprosić! [ Dodano: 10-04-2008, 19:58 ] http://www.mi.gov.pl/article/transport_drogowy/pojazdy/rejestracja_pojazdow/wzory_dowodow_rejestracyjnych/index.php/id_item_tree/d670f96a6d9fbb8d00d662988be45d25 Ze specjalna dedykacją dla markes30 Cytuj
smolow Napisano 9 Czerwiec 2008 Napisano 9 Czerwiec 2008 już działa http://www.mi.gov.pl/2-48246b86bcd9d.htm Cytuj
blakop Napisano 9 Czerwiec 2008 Napisano 9 Czerwiec 2008 Ogólnie strona jest w ciągle przebudowie/rozbudowie, a i same wzory dokumentów są często podmieniane. Nie ma co podawać linków, tylko zwyczajnie pamiętać, że na stronie ministerstwa te wzory są (a przynajmniej powinny być). Co do wzorów starszych dokumentów służę w miarę możliwości pomocą ja (pojedynczo). Cytuj
iras Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 W/G po co dokument??? przecież weryfikujemy auta - jakie wzory ??? czy po kolizji weryfikujecie dokumenty????????????? Badanie to badanie a papier Kxero itp. panowie!!! Cytuj
janmarek Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 Może mi ktoś wrzucić skanik dokumentów z USA jakie są potrzebne do pierwszej rejestracji. Albo napisać co jest potrzebne ? Cytuj
blakop Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 Certyficate of title. Jesli nówka sztuka, to możliwe, że będzie certyficate of title. Jeśli jakaś kaszanka to Salvage certyfivate. Wszystkie formatu zbliżonego do A5 pionowo, w formie kolorowych certyfikatów/świadectw... Cytuj
iras Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 Może mi ktoś wrzucić skanik dokumentów z USA jakie są potrzebne do pierwszej rejestracji. Albo napisać co jest potrzebne ?AUTKO I tak z dokumentu nie odczytasz nic.To są tzw. dokumenty własności i nic więcej- mało tego wprowadzają w bład.Wpisują rok modelu a nie rok prod. pojazdu i każdy nabywca/ ok. 80%/ kupuje auto o roczek starsze. Na tabliczce pojazdu---MFY-05/04 ???Zagadka na Cytuj
janmarek Napisano 27 Czerwiec 2008 Napisano 27 Czerwiec 2008 Fajne dzięki,teraz wiem że nic nie wiem. Cytuj
iras Napisano 27 Czerwiec 2008 Napisano 27 Czerwiec 2008 Taka dola Na tabliczce znamionowej masz podany miesiąc i rok prod. pojazdu i to właściwie jest podtawą do określenia roku- a na dokumentach z USA nie ma nic więcej / oprócz VIN/ Gorzej gdy auto było uszkodzone np. w dzwi lewe i tabliczka uległa uszkodzeniu to wtedy powstaje ambaras Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi