Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Instalacja gazowa w motocyklu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam na pierwszym motocykl Magnus Aquila 125 z instalacją gazową. Jaki powinien sposób montażu ? Czy elektronika powinna być ? jak ten temat ugryść ?

A i zapomniałem pojazd zasilany jest gaźnikiem i chłodzony powietrzem !!! (instalacja gazowa fabryczna)

Napisano

Z tyłu w takim plastikowym schowku jak do przechowywania kasku

Napisano

Skuter

Magnus Aquila 125

Skuter tankowany LPG wywołuje sporą sensację na stacji paliw. Jak się jeździ na gazie?

http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56501,3116856.html

Jest dowód że takie skutery mają instalacje gazowa.

Jeśli sa "papiery" jakas homo montazu,czy cos podobnego wydane przez producenta inst.gozowej - to ok.

oczywiscie TDT na butle!

jeszcze pytanko -czym jest ogrzewany reduktor??

Napisano

Czym ogrzewany to nie wiem. Na razie pośmigał do UDT i nim wróci musze się zastanowić co zrobić dalej :-(

Napisano

to straszna z niego sknera

motorek 125 pojemności to pali ze 3 l benzyny na 100km

czym jest ogrzewany reduktor??

może jak w maluchu - nakładka na kolektor wydechowy :D

Napisano
może jak w maluchu - nakładka na kolektor wydechowy

A jak to się ma do zachowania odległości elementów instalacji od układu wydechowego?

Napisano

nie może być ani z przodu ani w komorze silnika -ciekawe gdzie polak wymyśli

Napisano

w maluchu zbiornik montuje sie z tylu,odcina sie pol kanapy i w tym miejscu,oczywiscie trzy osoby,parownik ogrzewany ciecza z wezownicy na wydechu+pompa elektryczna,taki pojazd jest w pabianicach, a jego wlasciciel pracowal kiedys u stefanowskiego,pzdr

Napisano
Zbiornik LPG może być w wewnątrz kabiny?

Hmm... musi być chroniony od działania promieni słonecznych. I z tego co pamiętam to w kaszlu montuje się go wzdłuż pojazdu więc misi być mocowanie butli homologowane do takiego montażu.

Znowuż zbiornik paliwa nie może być w kabinie - pytanie czy zbiornik gazu jest zbiornikiem paliwa? Według mnie tak.

Napisano

a skoda np 120 miala montowane zbiorniki za oparciem tylnej kanapy,a zbiornik w bagazniku w hatchbacku to nie jest kabina? :shock:

Napisano
a zbiornik w bagazniku w hatchbacku to nie jest kabina

Krzychu sam sobie odpowiedziałeś :)

w bagazniku