berecik Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 Mam na pierwszym motocykl Magnus Aquila 125 z instalacją gazową. Jaki powinien sposób montażu ? Czy elektronika powinna być ? jak ten temat ugryść ? A i zapomniałem pojazd zasilany jest gaźnikiem i chłodzony powietrzem !!! (instalacja gazowa fabryczna) Cytuj
berecik Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 Z tyłu w takim plastikowym schowku jak do przechowywania kasku Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 Skuter Magnus Aquila 125 Skuter tankowany LPG wywołuje sporą sensację na stacji paliw. Jak się jeździ na gazie? http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56501,3116856.html Jest dowód że takie skutery mają instalacje gazowa. Jeśli sa "papiery" jakas homo montazu,czy cos podobnego wydane przez producenta inst.gozowej - to ok. oczywiscie TDT na butle! jeszcze pytanko -czym jest ogrzewany reduktor?? Cytuj
berecik Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 Czym ogrzewany to nie wiem. Na razie pośmigał do UDT i nim wróci musze się zastanowić co zrobić dalej Cytuj
Jacdiag Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 to straszna z niego sknera motorek 125 pojemności to pali ze 3 l benzyny na 100km czym jest ogrzewany reduktor?? może jak w maluchu - nakładka na kolektor wydechowy Cytuj
Psuj Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 może jak w maluchu - nakładka na kolektor wydechowy A jak to się ma do zachowania odległości elementów instalacji od układu wydechowego? Cytuj
kowal Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 nie może być ani z przodu ani w komorze silnika -ciekawe gdzie polak wymyśli Cytuj
krzychu Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 w maluchu zbiornik montuje sie z tylu,odcina sie pol kanapy i w tym miejscu,oczywiscie trzy osoby,parownik ogrzewany ciecza z wezownicy na wydechu+pompa elektryczna,taki pojazd jest w pabianicach, a jego wlasciciel pracowal kiedys u stefanowskiego,pzdr Cytuj
blakop Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 Zbiornik LPG może być w wewnątrz kabiny? Cytuj
Psuj Napisano 10 Wrzesień 2007 Napisano 10 Wrzesień 2007 Zbiornik LPG może być w wewnątrz kabiny? Hmm... musi być chroniony od działania promieni słonecznych. I z tego co pamiętam to w kaszlu montuje się go wzdłuż pojazdu więc misi być mocowanie butli homologowane do takiego montażu. Znowuż zbiornik paliwa nie może być w kabinie - pytanie czy zbiornik gazu jest zbiornikiem paliwa? Według mnie tak. Cytuj
krzychu Napisano 10 Wrzesień 2007 Napisano 10 Wrzesień 2007 a skoda np 120 miala montowane zbiorniki za oparciem tylnej kanapy,a zbiornik w bagazniku w hatchbacku to nie jest kabina? Cytuj
Psuj Napisano 10 Wrzesień 2007 Napisano 10 Wrzesień 2007 a zbiornik w bagazniku w hatchbacku to nie jest kabina Krzychu sam sobie odpowiedziałeś w bagazniku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi