Skocz do zawartości

Brak daty I rejestracji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Jest I badanie techniczne ciągnika siodłowego. Jest to samochód sprowadzony ze Słowacji i w dokumentach nie ma daty I rejestracji. Ustaliłem rok produkcji na 2002r. Ponoć jest jakaś podstawa prawna, że wówczas trzeba wpisać datę pierwszej rejestracji 02.01.2002r. Co o tym myślicie?

Napisano

To jest chyba raczej tak ustalane po słowie z WK, najlepiej więc zadzwonić do WK w którym będzie rejestrowany i z nimi uzgodnić

Napisano

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.