Skocz do zawartości

Ila badań autoibusu do 100km/h zrobiłeś w ostatnich 5 latach  

28 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak z ciekawości ile kto zrobił badań takich autobusów w ciągu 5 lat.

Ja ani sztuki :(

Napisano

aż 2 w czasach gdy "moja" SKP miała jeszcze zakres a

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

Zero ::hey I z jednej strony przynajmniej moge spać spokojnie. Bo jak będą chcieli to i tak coś znajdą.

A jest tak - Dajcie mi człowieka a pargraf to mu się jakiś znajdzie.

Pozdrawiam.

Napisano

Sporo autobusów zrobiłem, nie liczę bo to nie ma się czym chwalić. Jeżeli pracuje się na okręgówce to z tym trzeba się liczyć iż wykonuje się badania autobusów do 100km/h, ADR, SAM-y, zabytki, przebudowy , VAT-y i także udziela się wielu odpowiedzi dla klientów bądź kolegów z innych SKP którzy nie wiedzą co zrobić z danym pojazdem.

Wracając jednak do autobusów to zasada jest jedna, zero tolerancji w najdrobniejszych szczegółach. Poza tym sami kierowcy autobusów zgłaszają swoje uwagi co do sprawności bądź z czym się borykają w czasie pracy. Są to ludzie odpowiedzialni i nie robią żadnych problemów kiedy dostają N.

Napisano

U mnie - 2 , ale już długi czas nie ma chętnych - barierą jest zaświadczenie o stabilności ruchu [ z wypowiedzi przewoźników , albo trudne do zdobycia , albo, wg nich , zbyt drogo chcą za papierek ]

Dla małego przewożnika nie ma kalkulacji

• 3 weeks later...
Napisano

Jestem ciekaw gdzie badania do 100 km/h wykonywane są w Polsce?

Z tej ankiety wynika, że jest monopol w Polsce dla Dekry i osoby które podały, wartość największej liczby badań tam pracują.

Potwierdzenie znikomej liczby badań tego typu wykazują też koszty szkolenia diagnostów na autobusy do 100km/h.

Wymóg jest, a badań brak. :(

Napisano

Chyba ich w ogólnie nie ma ,po jeżeli na egzaminie stawiają podmiejski to już o czymś świadczy . Ale tyle autobusów się porusza i z tyłu ma nalepkę informująca o 100

Napisano
Ale tyle autobusów się porusza i z tyłu ma nalepkę informująca o 100

Tak , tylko że część z nich już nie posiada 100/h , a nalepki ciągle są przyklejone

• 2 weeks later...