OSKP PKS Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Witam kolegów po fachu w zeszłym tygodniu w piątek przyszedł na stacjię klijent z reklamówką i normalnie jak gdyby tak musiało być mówi że ma papiery od Cempingu i chce przeprowadzić pierwszy przegląd ,na pytanie gdzie cemping odpowiada że w Niemczech a on załatwia dokumenty i pojedzie dopiero po odebraniu tablic . Co koledzy są dzicie o tym przypadku. Cytuj
markes30 Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Łazi od stacji do stacji i szuka frajera na wrotki bo słyszał że kolega tak załatwił. Tylko nie wie że takich diagnostów coraz mniej bo kończą tak: http://www.policja.pl/portal/pol/1/10813/ Cytuj
andy68 Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 to normalny proceder kolesie oszczedzaja na tablicach zjazdowych i ubezpieczeniu, i sa diagnosci ktorzy to robia to stary numer jest Cytuj
boden Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Nie tylko kempingi próbują tak rejestrować . Niektórzy bardziej pomysłowi , to nawet pokazują fotografie pojazdów . Wychodzą rozżaleni , rozgoryczeni , smutni , .......... Z takimi , to po prostu , daję im się nagadać , uśmiecham się do nich , a na koniec im mówię - na pewno ładny to pojazd , ale zapraszam z nim do środka . Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Ale ciągle jeszcze tak można załatwić przegląd ... Cytuj
blakop Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 No właśnie koledzy - ja będę może niedługo furkę z rajchu ciągnąć to taka opcja bez tych ich wywozówek bardzo by mi pasiła... to co - pomożecie? Cytuj
Jackow Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 To jest jeszcze nic! Niedawno do mnie przyszedł klient z DR i pyta czy zrobię przegląd. Wziąłem DR i mówię do klienta proszę podjechać zaraz otworzę drzwi. Facet na to ze stoickim spokojem - ale samochód jest w Szwecji. Mnie normalnie zamurowało. Po chwili odzyskałem mowę i oddając DR powiedziałem: badań technicznych dowodów rejestracyjnych nie wykonujemy. Tym razem zamurowało faceta i tak wyszedł. Cytuj
boden Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 No właśnie koledzy - ja będę może niedługo furkę z rajchu ciągnąć to taka opcja bez tych ich wywozówek bardzo by mi pasiła... to co - pomożecie? Pomożemy ci na pewno - w ramach pomocy - nie pakuj się w ........... i nas nie podpuszczaj szczwany lisie Cytuj
berecik Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 ... to co - pomożecie? oczywiście tak jak towarzyszowi Edwardowi "pomożemy" Cytuj
rurek777 Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 to właśnie się nazywa przegląd DO PRZODU w moich stronach to normalne. Cytuj
jaka Napisano 28 Listopad 2007 Napisano 28 Listopad 2007 Aja miałem klienta z pojazdem z DZWIGIEM który stoi w Belgii?! Paranoja!!!! Cytuj
Muchozol Napisano 29 Listopad 2007 Napisano 29 Listopad 2007 ja trafilem kretyna co chcial pierwsze badanie na autobus do 100 km/h zrobic i mial do mnie pretensje ze przeze mnie nie bedzie mogl go przyprowadzic do Polski, bo w Niemczech nie moze na niego celnych tablic kupic, bo autobus nie ma waznego TÜV. Cytuj
mietek Napisano 29 Listopad 2007 Napisano 29 Listopad 2007 Miałem też niedawno klienta z dowodem, a samochód w Norwegii, na dodatek nie przyjechał bo jak oznajmił zabrano mu wcześniej tablice rej.w Norwegii za brak aktualnych badań. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi